Vineri, 31 Iulie 2015 - 05:36 AM Aleg.RO: RCS&RDS a preluat Radio 1 de la familia unui deputat PSD si il va transforma in Pro FM

Publicat de: ---

Gândul --> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a analizat, in sedinta de joi, o solicitare a societatii Paf Media SRL de cedare a licentei audiovizuale a Radio 1 din Galati catre societatea RCS&RDS SA . In plus, Paf Media SRL a solicitat Consiliului modificarea licentei acestui post de radio si schimbarea denumirii din Radio 1 in Pro FM (pentru a putea fi integrat in reteaua Pro FM detinuta de RCS&RDS, n.r.)

Totodata, societatea Paf Media SRL a solicitat CNA cedarea altor doua licente de radio pe care le detine pentru Radio 1, respectiv cele din Tecuci si Targu-Bujor, catre o alta societate, Biocenter SRL.

Consiliul National al Audiovizualului a mai discutat acest subiect si in sedinta din 2 iulie, cand a amanat luarea unei decizii dupa ce membrii CNA au constatat, in urma unei discutii cu inspectorul care a monitorizat respectivele radiouri, ca in cazul licentelor de la Galati si Targu-Bujor emisia postului Radio 1 a fost intrerupta mai mult de 90 de zile, termenul legal acordat de Consiliu pentru nedifuzarea programului din motive tehnice. In cazul licentei din Tecuci, nu a fost inregistrata o astfel de problema.

Legislatia audiovizualului prevede ca, in cazul in care emisia nu este reluata dupa aceasta perioada de 90 de zile, CNA va retrage licenta.

"Nu este un secret ca societatea Paf Media a intampinat probleme financiare serioase in ultima perioada, motiv pentru care au fost si acele intreruperi de programe", a declarat Manuela Cazan, reprezentanta Radio 1, in sedinta CNA din 2 iulie. Ea a precizat ca, din cauza acestor probleme financiare, nu au putut fi achizitionate echipamente pentru retehnologizarea Radio 1, motiv pentru care postul de radio a fost nevoit sa isi intrerupa emisia. Aceasta a mai spus ca actionarii Radio 1 doresc sa cesioneze cele trei licente pe care le detin pentru ca vor ca acest post de radio sa functioneze in continuare.

Manuela Cazan a mai spus ca nu cunoaste cu exactitate situatia in ceea ce priveste durata pentru care a fost intrerupta emisia Radio 1, in Galati si Targu-Bujor, solicitand CNA o amanare a discutarii subiectului pentru a se informa si pentru a prezenta Consiliului eventuale probe din care sa reiasa ca postul de radio nu si-a intrerupt emisia mai mult de 90 de zile.

Ulterior, Manuela Cazan a depus la CNA trei CD-uri martor, din care, potrivit acesteia, reiese ca postul de radio nu si-a intrerupt emisia mai mult de 90 de zile. "Am facut dovada faptului ca postul a emis", a spus Manuela Cazan, in sedinta de joi.

Totusi, unii membri ai CNA, intre care Radu Herjeu si Gabriel Tufeanu, au fost de parere ca aceste CD-uri nu sunt o dovada ferma ca postul de radio a respectat legislatia, avand in vedere ca inspectorul CNA a constatat ca acesta si-a intrerupt emisia mai mult de 90 de zile.

"De ce nu s-a discutat retragerea licentei dupa primele 90 de zile in care, conform inspectorului nostru, dansii nu au reluat emisia? Daca dansii nu doreau sa cedeze licentele nu aflam in veci (de aceasta situatie, n.r.)", a spus Radu Herjeu.

In cele din urma, cei mai multi membri ai CNA prezenti la sedinta de joi (Florin Gabrea, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Rasvan Popescu, Radu Calin Cristea) au decis sa ajute postul Radio 1 sa functioneze in continuare, acceptand cedarea licentelor, catre RCS&RDS, respectiv Biocenter SRL. In schimb, Valentin Jucan si Gabriel Tufeanu au votat "impotriva" solicitarilor de cedare.

"Este un post pe moarte, care incearca sa se salveze prin cedare", a spus Rasvan Popescu, vicepresedintele CNA.

"Daca nu ii aprobam cedarea, ii semnam certificatul de deces. Daca ii aprobam, mamutul RCS&RDS, care il preia, isi asuma. Are un potential de un anumit fel (...) Altfel, nu cred ca o firma de talia RCS s-ar baga in acest business", a spus si Radu Calin Cristea.

"Daca acordam cedarea, inseamna o noua sansa la viata pentru acest post", a spus si Dorina Rusu, cea care conduce sedinta de joi a CNA.

Valentin Jucan a spus, insa, ca respectivele frecvente pot fi scoase la concurs, nu trebuie neaparat cedate, pentru a avea "o sansa" sa existe. "Poate sunt si altii pe piata interesati sa le preia", a mai spus Jucan.

Insa Monica Gubernat a spus ca, daca nu se aproba cedarea, acest lucru nu inseamna ca frecventele vor fi scoase la concurs, ci ca vor ramane la societatea Paf Media SRL, care le administreaza in prezent.

Agentia MEDIAFAX a relatat, in data de 1 iulie, ca RCS&RDS vrea sa preia Radio 1 din Galati de la familia deputatului PSD Florin Paslaru.

Asociatii societatii Paf Media SRL, care a detinut pana in prezent Radio 1, sunt Valerica Paslaru - 50% si Florin Alexandru Ioan Paslaru - 50%, potrivit site-ului CNA.

Florin Alexandru Ioan Paslaru este fiul deputatului PSD Florin Paslaru, iar Valerica Paslaru este sotia parlamentarului, conform celei mai recente declaratii de avere a acestuia, publicata pe site-ul Camerei Deputatilor.

Totodata, Florin Paslaru este membru al Comisiei pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa din Camera Deputatilor, ocupand functia de secretar al acestei comisii.

Biocenter SRL, care a preluat licentele de la Tecuci si Targu-Bujor ale Radio 1, este o firma din sfera de influenta a deputatului PSD (membru UNPR) Laurentiu Chirvasuta. Sotia lui Laurentiu Chirvasuta, Rita, este inginer la Biocenter SRL, potrivit celei mai recente declaratii de avere a acestuia.

Pe de alta parte, societatea Paf Media SRL, controlata de familia deputatului PSD Florin Paslaru, are si alte operatiuni in media locala, detinand licenta televiziunii TV Galati.

RCS&RDS este una dintre cele mai importante companii de pe piata serviciilor de televiziune prin cablu si satelit din Romania.

Recent, RCS&RDS a intrat pe piata de radio din Romania, prin preluarea tuturor licentelor de radio detinute de Central European Media Enterprises (CME) in Romania, respectiv Pro FM, Info Pro, Pro Clasic, Music FM si Dance FM. Pro FM urmeaza sa aiba in continuare un profil muzical, iar Info Pro se va transforma in reteaua informativa Digi FM.

In ultimii ani, RCS&RDS si-a dezvoltat si propriile televiziuni. Astfel, in prezent compania detine televiziunea de stiri Digi 24 HD (cu statiile aferente din teritoriu), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar si televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life si Digi World (cu variantele "secundare" Animal World Channel, Life Channel si World Channel). De asemenea, RCS&RDS este actionar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel si UTV.

Citeste si RCS&RDS a preluat oficial radiourile CME. In ce se transforma Info Pro si ce se intampla cu Pro FM Citeste si CRBL s-a tatuat in direct la MTV. VEZI ce desen are pe mana DJ-ul Pro FM Citeste si CE ASCULTAM PRO FM


(536 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

RCS&RDS a preluat Radio 1 de la familia unui deputat PSD si il va transforma in Pro FM | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.