Vineri, 10 Iunie 2005 - 08:17 AM Aleg.RO: Adrian Severin, in contradictie cu PSD: Nu avem nevoie de anticipate!

Publicat de: Claudia Cristofan

gardianul Deputatul PSD Adrian Severin nu impartaseste opiniile colegilor sai de partid care nu cu mult timp in urma declarasera ca se pregatesc pentru alegeri anticipate. Severin a mentionat, in cadrul unui interviu mai amplu pe tema evolutiei din Romania, ca nu avem nevoie de anticipate. "Nu avem nevoie de alegeri anticipate in acest moment, avem nevoie de o platforma de colaborare intre guvern si opozitie pentru indeplinirea angajamentelor pe care Romania, si nu un anumit partid, le-a luat fata de UE", a comentat parlamentarul social-democrat.

Severin a mai spus ca alegerile anticipate ar putea avea un rol pozitiv, de impulsionare a Executivului doar in cazul in care aceasta "amenintare ar veni din partea opozitiei, iar nu chiar din interiorul coalitiei guvernamentale, pentru ca atunci seamana a cu totul altceva", transmite Rador. In acelasi context, deputatul PSD a mai declarat: "Avem nevoie sa lasam de o parte hartuielile politice lipsite de sens, marginale, periferice".


Basescu isi doreste capital politic, nu integrare in UE

In cadrul aceleiasi discutii Adrian Severin a facut referiri si la problemele pe care guvernul le are de rezolvat in vederea integrarii in Uniunea Europeana. Intrebat daca el crede ca Executivul va reusi sa indeplineasca angajamentele pe care si le-a asumat, deputatul PSD a oferit un raspuns diplomatic: "Indiferent ce as crede, nu as vrea sa spun ca nu, pentru ca mi se pare esential in acest moment sa mobilizam toate fortele pozitive ale tarii pentru a ajunge la tinta dorita".

Social-democratul a facut o comparatie intre atitudinea actualei puteri privind criza celor trei ziaristi romani rapiti in Irak si cea referitoare la integrarea tarii noastre in UE, spunand: "Pentru o Romanie care are acum obligatia fata de sine de a se pregati in vederea intrarii in UE, acesta nu este un subiect care sa absoarba pentru 55 de zile atentia si energiile, aproape in totalitate ale sefului statului. Mi se pare ca presa a fost alimentata foarte mult in aceasta criza a ziaristilor de factorul politic, pentru ca era o ocazie de castig politic".


(716 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la Claudia Cristofan


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Adrian Severin, in contradictie cu PSD: Nu avem nevoie de anticipate! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61816096305847 seconds.