Vineri, 24 Iulie 2015 - 09:54 AM Aleg.RO: Peste 150 de cetateni chinezi, condamnati la inchisoare pe viata in Myanmar pentru delicte forestiere

Publicat de: ---

Gândul FOTO: Evgen2

Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Un tribunal din Myitkyina, capitala statului nordic Kachin din Myanmar, a condamnat la inchisoare pe viata 153 de cetateni chinezi miercuri . Alti doi inculpati, tot cetateni chinezi, au primit pedepse de 10 ani de inchisoare. Potrivit unei surse din cadrul tribunalului, toti cei 155 au dreptul de a contesta verdictul judecatoresc.

Ministerul de Externe al Chinei si-a exprimat ingrijorarea fata de decizia data in privinta celor 153 de cetateni chinezi si a permis organizarea unui protest fata de Myanmar.

"China a facut in Myanmar solicitari, in mod repetat, prin multe cai, si la niveluri inalte, privitoare la acest caz", au declarat reprezentanti ai Ministerului de Externe. China a solicitat Myanmarului sa rezolve cazul "intr-o maniera legala, rezonabila si justificata", a adaugat Ministerul de Externe, pentru ca respectivul caz sa fie solutionat adevat si ca cei 155 de concetateni sa se intorca in tara.

Cei 155 de cetateni chinezi au fost arestati in ianuarie in timpul unei operatiuni organizate de politie, armata si departamentul forestier din Myanmar, fiind pusi sub acuzare pentru exploatare forestiera ilegala. Cel putin 400 de camioane si 1.600 de trunchiuri de copaci au fost confiscate in timpul raidului, conform presei din Myanmar.

In luna iunie, un deputat din Ministerul Mediului din Myanmar, Aye Myint Maung, a afirmat in Parlament ca 10.000 de tone de cherestea au disparut din Myanmar, in urma activitatilor ilegale, cea mai mare parte din statul Kachin, incepand cu luna ianuarie.

Citeste si Ce au facut calatorii dupa ce un metrou din Roma a plecat cu usa deschisa. VIDEO Citeste si Maia Sandu, propusa pentru functia de prim-ministru al Republicii Moldova Citeste si Noi probleme financiare pentru Grecia: ce s-a intamplat cu veniturile fiscale din primul semestru


(264 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Peste 150 de cetateni chinezi, condamnati la inchisoare pe viata in Myanmar pentru delicte forestiere | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.3176281452179 seconds.