Joi, 23 Iulie 2015 - 04:58 AM Aleg.RO: Partidele proeuropene din Republica Moldova au parafat acordul de formare a unei noi coalitii de guvernare

Publicat de: ---

Gândul --> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

"Acordul de constituire a majoritatii parlamentare a fost parafat . Am convenit asupra tuturor punctelor discutate pe durata negocierilor. Este un acord politic bun, echilibrat, care urmeaza sa asigure o majoritate parlamentara stabila pentru Republica Moldova si sa investeasca in timpul cel mai apropiat Guvernul", a declarat liderul PLDM, Vlad Filat, dupa aproape patru ore de discutii, relateaza Jurnal de Chisinau in editia electronica.

"Alianta pentru Integrare Europeana (AIE), care parca e moarta, a inceput sa se miste si a devenit AIE3, ceea ce inseamna, cred eu, un semnal bun pentru cetateni, parteneri, dar si pentru noi, care trebuie sa ducem la bun sfarsit ceea ce ne-am asumat impreuna in 2009", a afirmat la randul sau liderul PL, Mihai Ghimpu.

Marian Lupu, liderul PD, a anuntat ca miercuri va avea loc o noua intalnire pentru a se stabili componenta nominala a Guvernului. "Va fi coordonata colegial. Dupa aceea vor fi purtate consultari cu presedintele tarii si toate procedurile in continuare ca intr-un termen scurt sa intram in Parlament pentru a aproba premierul, Guvernul si programul de activitate al acestuia", a mentionat Lupu.

"Avem o abordare echilibrata la nivel de responsabilitati, pe domenii. Ceea ce tine de primele functii in stat, candidatul pentru functia de premier va fi inaintat de catre PLDM, pentru functia de presedinte al Parlamentului de catre PD, iar presedintele tarii va fi ales intr-o maniera consensuala", a mai declarat Vlad Filat.

De asemenea, Filat a spus ca acordul privind crearea unei noi aliante politice va fi semnat atat de liderii celor trei formatiuni, dar si de toti deputatii parte din majoritatea parlamentara. "Odata semnat acordul, el va fi obligatoriu facut public. Nu vom avea anexe secrete", a precizat Filat.

Guvernul moldovean, sustinut in Parlament de comunisti, este condus interimar de Natalia Gherman, dupa ce premierul Chiril Gaburici si-a anuntat demisia la 12 iunie, pe fondul unei anchete privind presupusa falsificare a unei diplome de studii.

Citeste si SUA, Polonia, Romania si Georgia participa la o serie de exercitii militare comune, in Republica Moldova Citeste si Vicepresedinte PNL: M-am saturat sa tot aud ce frumoasa e Moldova, dar nimic despre saracie Citeste si Dosarul „Miliardul” din Republica Moldova. Un barbat a facut o descoperire sub un pod din Chisinau si a alertat imediat politia


(137 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Partidele proeuropene din Republica Moldova au parafat acordul de formare a unei noi coalitii de guvernare | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60575389862061 seconds.