Miercuri, 22 Iulie 2015 - 05:01 AM Aleg.RO: Cazanciuc despre relatia Justitie - Parlament: Cand a existat dialog am avut raspuns favorabil

Publicat de: ---

7plus

Prezent, marti dupa-amiaza, la Curtea de Apel Ploiesti, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a afirmat, intrebat fiind daca a discutat cu membrii Comisiei Europene (CE) despre MCV si daca exista ingrijorari la nivelul CE dupa ce Parlamentul a respins, recent, mai multe solicitari ale DNA, ca Romania "poate fi un exemplu" pentru alte tari europene din punctul de vedere al justitiei, transmite corespondentul MEDIAFAX .

In plus, Cazanciuc spune ca, din punctul sau de vedere, atat Camera Deputatilor, cat si Senatul au raspuns favorabil "aproape de fiecare data" cererilor Justitiei "atunci cand a existat un dialog foarte apropiat".

"Noi avem discutii permanent cu reprezentanti ai Comisiei Europene, cu statele membre. Din ultimele evaluari de pana in prezent, rezultatele Romaniei sunt mai mult decat multumitoare. Romania poate fi un exemplu pentru foarte multe state membre ale Uniunii despre mersul justitiei. Cu siguranta mai sunt lucruri de facut in ceea ce priveste mersul justitiei. Despre deciziile Parlamentului, si in Parlament mai sunt lucruri de facut, e nevoie de dialog la nivelul Parlamentului pentru a explica membrilor Parlamentului prioritatile Justitiei. Din perspectiva mea, aproape de fiecare data cand a existat un dialog foarte apropiat am avut si un raspuns favorabil din partea Camerei Deputatilor sau a Senatului", a spus Robert Cazanciuc.

Acesta a precizat ca in discutiile cu membrii Comisiei Europene nu sunt discutate "cazuri particulare", "Comisia (Europeana - n.r.) doar solicita celor trei puteri ale statului sa coopereze in interesul infaptuirii justitiei", a mai spus Robert Cazanciuc.


(216 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Cazanciuc despre relatia Justitie - Parlament: Cand a existat dialog am avut raspuns favorabil | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.