Miercuri, 22 Iulie 2015 - 05:01 AM Aleg.RO: Traian Basescu, atac dur la Iohannis: “A vandut romanii. A abdicat fara sa fie rege!”

Publicat de: ---

7plus Autor: Cristi Ionita

Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, l-a atacat in termeni duri pe Klaus Iohannis, actualul sef de stat, dupa ce presedintele a promulgat Legea privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor .

 

Traian Basescu este de parere ca decizia lui Iohannis, de a promulga legea fara obiectii, “este una dintre cele mai mari greseli comise de un presedinte al Romaniei”.

De asemenea, fostul sef de stat considera ca “Iohannis a abdicat fara sa fie rege. I-a vandut pe romani pentru linistea Presedintelui in relatia cu politicienii”.

Traian Basescu afirma ca “daca Parlamentul nu a binevoit sa respecte votul exprimat de romani intr-un referendum validat, Presedintele Romaniei avea obligatia constitutionala sa actioneze in favoarea propriului popor”.

In plus, fostul sef de stat este de parere ca Iohannis ar fi trebuit sa militeze pentru reducerea numarului de parlamentari la 300, conform referendumului din 2009, si nu la doar 466, conform noii Legi privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor. Basescu spune ca Iohannis “avea la dispozitie Decizia nr. 682/2012 a Curtii Constitutionale care in mod indirect il obliga la reactie”.


(156 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Traian Basescu, atac dur la Iohannis: “A vandut romanii. A abdicat fara sa fie rege!” | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56715488433838 seconds.