Miercuri, 22 Iulie 2015 - 05:01 AM Aleg.RO: Veste proasta pentru Sebastian Ghita si Iulian Badescu

Publicat de: ---

Cotidianul

Municipiul Ploiesti se va constitui parte civila in dosarul instrumentat de DNA in care deputatul Sebastian Ghita si fostul primar Iulian Badescu sunt urmariti penal pentru fapte care au legatura cu obtinerea unei finantari ilegale de la bugetul local de catre CSU Asesoft Ploiesti, relateaza Agerpres .

Consilierii locali au votat marti un proiect de hotarare privind constituirea municipiului Ploiesti ca parte civila, cu suma de 1,5 milioane lei.

Potrivit raportului de specialitate atasat hotararii, DNA a transmis o adresa Primariei Ploiesti prin care informeaza autoritatile asupra faptului ca exista o ancheta in curs privind acordarea catre Asociatia Basket Club Asesoft Ploiesti, cu incalcarea dispozitiilor legale, a unei finantari nerambursabile suplimentare de la bugetul local de 1,5 milioane lei.

Totodata, prin aceasta adresa procurorii solicita ca municipiul Ploiesti sa comunice daca se constituie parte civila.

În acest context, consilierii locali au votat in sedinta extraordinara un Proiect de Hotarare prin care isi dau acordul ca Ploiestiul sa se constituie ca parte civila, cu suma de 1,5 milioane lei, proiectul fiind aprobat cu 13 voturi pentru si doua abtineri.

Municipiul Ploiesti s-a mai constituit parte civila si in dosarul in care Iulian Badescu a fost trimis in judecata pentru mai multe fapte de coruptie comise atat in perioada cat a fost edil cat si in calitate de senator, unele dintre ele in legatura cu premierea, din bugetul local, a echipei Petrolul.

Deputatul Sebatian Ghita este urmarit penal de procurorii DNA Ploiesti pentru dare de mita, instigare la abuz in serviciu si spalare de bani, fiind acuzat ca i-a dat mita o casa fostului primar al Ploiestiului, Iulian Badescu, la cererea acestuia din urma, pentru ca edilul sa aloce fonduri publice pentru echipa de baschet pe care deputatul o sustinea.

Potrivit procurorilor, pentru a disimula provenienta casei, Sebastian Ghita si Iulian Badescu, cercetat in acelasi dosar, au semnat un contract fictiv. Badescu este acuzat de procurori de luare de mita si abuz in serviciu avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit.


(183 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Veste proasta pentru Sebastian Ghita si Iulian Badescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.67864203453064 seconds.