Miercuri, 22 Iulie 2015 - 05:01 AM Aleg.RO: Basescu, atac la Iohannis: "Este cea mai mare eroare politica facuta de un presedinte in ultimii 11 ani. A abdicat fara sa fie rege"

Publicat de: ---

Gândul --> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Traian Basescu a lansat o serie de atacuri la adresa presedintelui Klaus Iohannis, atat pe tema promulgarii legii alegerilor parlamentare, cat si pe tema maririi salariilor demnitarilor .

Intr-o declaratie facuta la sediul PMP, Basescu i-a transmis sefului statului ca a facut "cea mai mare eroare politica din ultimii 11 ani" prin promulgarea noii legi a alegerilor parlamentare. Fostul presedinte sustine ca, potrivit noii legislatii, viitorul Parlament va avea 466 de deputati si senatori, asta desi, la referendumul din 2009, romanii au decis ca vor doar 300 de alesi.

"Acel referendum in care romanii s-au pronuntat pentru Parlament cu 300 de parlamentari a fost tratat ca un referendum facultativ, ceea ce nu exista in Constitutie. Parlamentul a mai vrut sa faca modificari pe legislatia electorala. Trebuie respectat rezultatul referendumului, asa cum a decis si CCR", a declarat Traian Basescu, la sediul PMP.

De altfel, intr-o postare pe Facebook, facuta tot marti, Basescu l-a criticat pe Iohannis pentru acelasi lucru.

"Presedintele Iohannis a abdicat fara sa fie rege. Promulgind fara sa obiecteze Legea privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor, Presedintele Iohannis si-a abandonat cea mai importanta prerogativa, aceea de a-i reprezenta si de a lucra pentru cei care l-au ales. Mare deceptie cind am constatat ca legea nu este atacata la Curtea Constitutionala. Daca Parlamentul nu a binevoit sa respecte votul exprimat de romani intr-un referendum validat, Presedintele Romaniei avea obligatia constitutionala sa actioneze in favoarea propriului popor. Presedintele Iohannis a abdicat de la indatoririle constitutionale in conditiile in care avea la dispozitie Decizia nr. 682/2012 a Curtii Constitutionale care in mod indirect il obliga la reactie. In realitate, romanii au fost “putin vinduti” pentru linistea Presedintelui in relatia cu politicienii", a scris Basescu.

Argumentul principal pe care il foloseste este acelasi: nerespectarea vointei poporului, de la referendumul din 2009, privind numarul de parlamentari.

"O fi prea greu pentru domnul Iohannis sa fie loial constitutiei si propriului popor?", s-a intrebat, retoric, Basescu.

Citeste si Traian Basescu ameninta cu o carte de memorii Citeste si Traian Basescu: „Ponta, te rog, tradeaza-ma!” Citeste si Sute de persoane au participat la inmormantarea socrului lui Traian Basescu


(162 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Basescu, atac la Iohannis: "Este cea mai mare eroare politica facuta de un presedinte in ultimii 11 ani. A abdicat fara sa fie rege" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.90133094787598 seconds.