Miercuri, 22 Iulie 2015 - 05:01 AM Aleg.RO: Basescu, despre legea alegerilor parlamentare: Presedintele Iohannis a abdicat fara sa fie rege

Publicat de: ---

Cotidianul

"Promulgand fara sa obiecteze Legea privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor, presedintele Iohannis si-a abandonat cea mai importanta prerogativa, aceea de a-i reprezenta si de a lucra pentru cei care l-au ales . Mare deceptie cand am constatat ca legea nu este atacata la Curtea Constitutionala si iata de ce: numar de parlamentari conform noii legi: 466; numar de parlamentari conform referendumului din 2009: 300", a scris Basescu pe Facebook.

Fostul presedinte sustine ca actualul presedinte "avea obligatia constitutionala sa actioneze in favoarea propriului popor" si ca "a abdicat de la indatoririle constitutionale in conditiile in care avea la dispozitie Decizia nr. 682/2012 a Curtii Constitutionale care in mod indirect il obliga la reactie".

De asemnea, Traian Basescu este de parere ca romanii au fost "putin vanduti" pentru o relatie mai buna a presedintelui cu politicienii.

Legea privind alegerea Camerei Deputatilor si Senatului a fost promulgata luni de presedintele Klaus Iohannis.

Proiectul de lege privind alegerile parlamentare prevede ca alegerile vor fi pe liste parlamentare, cu prag electoral de 5%, iar norma de reprezentare sa fie un deputat la 73.000 locuitori si un senator la 168.000 locuitori. Potrivit acestei norme de reprezentare, ar urma sa fie 308 deputati, carora li se adauga cei 18 deputati ai minoritatilor, 134 de senatori si doar 6 parlamentari de diaspora (2 senatori si 4 deputati, mentinandu-se numarul actual al celor care ii reprezinta pe romanii din strainatate).

Citeste si: Camera Deputatilor a adoptat legea alegerilor parlamentare

 


(214 )

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Basescu, despre legea alegerilor parlamentare: Presedintele Iohannis a abdicat fara sa fie rege | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.