Miercuri, 22 Iulie 2015 - 05:00 AM Aleg.RO: DNA face un control la firma in spatele careia s-ar afla deputatul Nicolae Paun. Peste 800.000 de lei nu pot fi justificati

Publicat de: ---

Gândul Foto: Mediafax Foto

Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a dispus efectuarea unui control antifrauda, marti, la SC Niky Scorpion Alcom SRL si SC Pedros Impex SRL, intr-un dosar aflat in lucru, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare .

Potrivit surselor citate, controlul este in derulare la SC Niky Scorpion Alcom, societate in spatele careia s-ar afla Nicolae Paun, deputat din partea minoritatilor nationale (Partidului Romilor "Pro-Europa"), iar verificarile vizeaza perioada din 1 ianuarie 2014 pana in prezent.

Controlul este in desfasurare, iar pana in prezent anchetatorii au gasit in casieria firmei Niky Scorpion Alcom SRL o suma de peste 800.000 de lei, care nu a putut fi justificata.

Nicolae Paun, alaturi de alti noua deputati PSD - Marian Ghiveciu, Gheorghe Bogdan, Marius Manolache, Adrian Mocanu, Ciprian Nica, Florin Paslaru, Catalin Radulescu, Rodin Traicu, Eugen Uricec -, au initiat proiectul de modificare a Codului penal. Proiectul prevede ca masurile preventive pot fi dispuse "daca exista probe concrete din care rezulta dincolo de orice indoiala ca o persoana care a savarsit o infractiune si daca sunt necesare in scopul asigurarii bunei desfasurari a procesului penal, al impiedicarii sustragerii suspectului ori a inculpatului de la urmarirea penala sau de la judecata, ori al prevenirii savarsirii unei alte infractiuni".

Deputatul Nicolae Paun are, potrivit declaratiei de avere din 26 mai 2015, o casa de 120 metri patrati, cumparata in anul 1994 si un autoturism Opel din 2009.

Nicolae Paun a obtinut, in anul fiscal anterior declaratiei de avere, venituri de 64.368 de lei de la Camera Deputatilor, iar sotia sa, Cristina Paun, a incasat 16.416 lei, fiind consilier juridic al SC Niky Scorpion Alcom SRL.

Citeste si Perchezitii DNA la Administratia Finantelor Publice Deva si la firma Termogaz din judetul Hunedoara Citeste si Ponta, dupa ce a constatat ca la DNA nu au rampa pentru persoane cu dizabilitati: Doamna Plumb, sa faceti o lista cu institutiile publice care nu respecta legea Citeste si Ponta, de Ziua Frantei: „Suntem in urma Frantei, dimineata ne uitam la ghilotina”. Ce reactie a avut sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, aflata la acelasi eveniment


(196 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

DNA face un control la firma in spatele careia s-ar afla deputatul Nicolae Paun. Peste 800.000 de lei nu pot fi justificati | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62728190422058 seconds.