Marți, 21 Iulie 2015 - 05:08 AM Aleg.RO: Coreea de Nord a organizat primele alegeri locale din mandatul lui Kim Jong-un

Publicat de: ---

Gândul --> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Ca si in cazul alegerilor parlamentare, scrutinul pentru adunarile municipale si provinciale, desfasurat o data la patru ani, este doar o formalitate, intrucat alegatorii pot vota doar cu "da" sau "nu" pentru candidatii aprobati de partidul unic .

Potrivit presei oficiale nord-coreene, rata de participare la alegerile de duminica a fost de 99,97 la suta.

Singurii care nu au votat au fost cei care nu se aflau in tara, in timp ce batranii si bolnavii si-au exprimat optiunea cu ajutorul urnelor mobile.

"Toti participantii au mers la alegeri cu un entuziasm extraordinar pentru a consolida puterea revolutionara prin alegerea deputatilor din adunarile locale", a relatat agentia oficiala KCNA.

Votarea este obligatorie in Coreea de Nord pentru toti cetatenii cu varsta peste 17 ani, iar lipsa de la vot este considerata tradare, informeaza CNN.

Absenteismul "este considerat infractiune politica, astfel ca este mai grav decat infractiunile economice", a declarat Kim Kwang-jin, un nord-coreean care a fugit din tara. "Inseamna ca, din punct de vedere politic, cineva este impotriva regimului", a adaugat el.

Scrutinul este de asemenea un fel de recensamant, prin care autoritatile se asigura ca toti cetatenii sunt acolo unde ar trebui sa fie.

Citeste si Dictatorul Kim Jong-un si-a numit un nou ministru al Apararii. Ce „a patit” demnitarul care a ocupat functia pana in luna aprilie Citeste si Cati oficiali a executat Kim Jong-un de cand a preluat puterea Citeste si Kim Jong-un a vizitat noul aeroport din Phenian. Imediat dupa a ordonat EXECUTAREA arhitectului sef. Motivul este INCREDIBIL


(173 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Coreea de Nord a organizat primele alegeri locale din mandatul lui Kim Jong-un | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.