Marți, 21 Iulie 2015 - 05:08 AM Aleg.RO: Controverse in Ucraina dupa numirea fiicei fostului premier rus Egor Gaidar viceguvernator in Odesa

Publicat de: ---

jurnalulnational

Maria Gaidar, fiica fostului premier rus Egor Gaidar, a fost nominalizata vineri adjunct al fostului presedinte georgian Mihai Saakasvili, care este guvernatorul regiunii Odesa, din sud-vestul Ucrainei .

Gaidar, care este un opozant al presedintelui rus Vladimir Putin, a fost criticata dupa nominalizare, in special pentru ca a declarat in trecut ca peninsula ucraineana Crimeea apartine Rusiei.

"Crimeea ne apartine de facto noua ... si este imposibil sa o returnam" Ucrainei, a declarat Maria Gaidar intr-un interviu descoperit de jurnalistii ucraineni dupa anuntul nominalizarii sale.

Ea a evitat de asemenea sa denunte interventia Rusiei in estul Ucrainei, conform acuzatiilor Kievului si Occidentului, pe care Moscova le respinge.

"Trebuie sa aleaga. Daca Maria Gaidar vrea sa obtina cetatenia ucraineana si o pozitie importanta in stat, nu poate evita intrebarile" privind conflictul din est, a afirmat Mikola Kniajitski, un jurnalist ucrainean.

Raspunzand la aceste critici, Gaidar a scris pe blogul sau sambata ca ea a "sustinut intotdeauna integritatea teritoriala a Ucrainei" si s-a opus "anexarii Crimeei si razboiului din estul Ucrainei".

Nominalizarea lui Gaidar a fost criticata si in Rusia. Nikita Belih, guvernatorul regiunii Kirov, situata la est de Moscova, unde Gaidar a fost candva deputat, a afirmat ca ea a "facut o greseala".

"Cooperarea cu oameni despre care Rusia are o parere foarte proasta nu este considerata o sfidare doar a puterii, ci a tuturor rusilor", a scris Belih sambata pe blogul sau.

Presedintele ucrainean Petro Porosenko i-a socat pe multi numindu-l guvernator al Odesei, in mai, pe Saakasvili, fostul presedinte al Georgiei care a fost implicat intr-un razboi cu Rusia in 2008 si este in continuare dispretuit de Moscova.

Totusi, Saakasvili se bucura de cote ridicate de popularitate in Ucraina, dupa ce a criticat public si a demis oficiali din domeniul securitatii si vamesi suspectati de mita.

 


(164 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Controverse in Ucraina dupa numirea fiicei fostului premier rus Egor Gaidar viceguvernator in Odesa | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59195399284363 seconds.