Marți, 21 Iulie 2015 - 05:08 AM Aleg.RO: Codul de procedura fiscala, promulgat de Iohannis

Publicat de: ---

Cotidianul

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, Legea privind Codul de procedura fiscala, a anuntat Administratia Prezidentiala .

Seful statului a semnat luni mai multe decrete, printre care si cel pentru promulgarea Legii privind Codul de procedura fiscala. De asemenea, presedintele a promulgat Legea privind anularea unor obligatii fiscale, care a fost aprobata pe 24 iunie in plenul Camerei Deputatilor (Detalii despre aceasta lege aici).

Codul de Procedura Fiscala a fost adoptat de Camera Deputatilor, ca for decizional, in 24 iunie, data la care a fost aprobat si Codul Fiscal. Pe 28 aprilie, Codul de Procedura Fiscala fusese adoptat de Senat.

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat la acel moment, la Senat, ca prin noul Cod de procedura fiscala se doreste "simplificarea procedurilor administrative de recuperare a creantelor fiscale, imbunatatirea echilibrului drepturilor si obligatiilor celor doua parti ale raportului juridic fiscal, respectiv contribuabil si organul fiscal, dar si clarificarea unora dintre institutiile juridice susceptibile de interpretare".

Teodorovici sustinea ca o prioritate a documentului este "o eficienta a activitatii de administrare a impozitelor si taxelor".

Decizia privind promulgarea Codului de Procedura Fiscala vine dupa ce vineri Iohannis a trimis la reexaminare Parlamentului Codul Fiscal.

În cererea sa de reexaminare transmisa vineri, presedintele afirma ca "punerea in aplicare a noului Cod fiscal ar genera implicatii majore la nivelul constructiei bugetare pentru anii urmatori din perspectiva obiectivului de mentinere a consolidarii fiscale". "Conform evaluarilor Comisiei Europene si Fondului Monetar International, punerea in aplicare a noului Cod fiscal atrage, in mod evident, ratarea obiectivului bugetar pe termen mediu (MTO), respectiv: deficit structural de 1% din PIB si deficit bugetar ESA de 1,2% din PIB, conform Programului de Convergenta si Strategiei Fiscal-bugetare. O asemenea dinamica denota instabilitate in abordarea fiscal-bugetara: de la deficite mari se trece la deficite mici, apoi din nou la deficite mari etc", arata Iohannis in cererea de reexaminare, precizand ca sustine relaxarea si simplificarea fiscala prin reducerea unor taxe si impozite in conditiile in care sunt asigurate premisele pentru consolidare fiscala si predictibilitate.


(188 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Codul de procedura fiscala, promulgat de Iohannis | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57818603515625 seconds.