Marți, 21 Iulie 2015 - 05:08 AM Aleg.RO: Nicolaescu: O lege aflata in promulgare nu poate fi aprobata prin OUG sau prin asumarea raspunderii

Publicat de: ---

Cotidianul

"As vrea sa subliniez un aspect de natura constitutionala: atat timp cat o lege este adoptata de Parlament si se afla in proces de promulgare, un asemenea act normativ nu mai poate fi adoptat prin alta procedura legislativa, cum ar fi asumarea raspunderii Guvernului sau o Ordonanta de Urgenta, decat, sigur, incalcand prevederile constitutionale", a spus deputatul PNL, la RFI .

El spera ca liderii coalitiei vor convoca Parlamentul pe tema Codului Fiscal: "Probabil va avea mintea de pe urma, in sensul in care sa se puna la masa si sa convoace Parlamentul, ca de aceea este majoritate parlamentara si bineinteles, absolut toti cei care au ceva de spus sa dezbata inca o data care sunt riscurile aplicarii Codului Fiscal, in conditiile in care Guvernul nu si-a indeplinit angajamentele".

"Unica solutie ramane convocarea Parlamentului, dezbaterea in Parlament a cererii de reexaminare a presedintelui, unde sunt trei posibilitati. Una este sa-l retrimita in forma in care a fost adoptat initial, a doua, sa faca modificari si a treia, sa-l respinga", a explicat Nicolaescu.

Guvernul Ponta are toata legimitatea deciziilor, plecand de la ordonanta la asumarea raspunderii in Parlament, sa promoveze si sa implementeze masurile cuprinse in Codul Fiscal, pentru ca este obligat sa tina cont de votul dat de Parlament si nu de optiunile politice, a declarat presedintele interimar al PSD Rovana Plumb.

Ea a spus, duminica, intr-o conferinta de presa, ca modificarile de fiscalitate s-au bucurat in Parlament de o sustinere cvasiunanima si, de aceea, masurile care sunt cuprinse in codurile fiscale trebuie sa fie promovate.

"Guvernul Ponta are toata legimitatea deciziilor, plecand de la ordonanta la asumarea raspunderii in Parlament, sa promoveze si sa implementeze masurile cuprinse in Codul Fiscal", a declarat Rovana Plumb.

 


(169 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Nicolaescu: O lege aflata in promulgare nu poate fi aprobata prin OUG sau prin asumarea raspunderii | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.63853907585144 seconds.