Marți, 21 Iulie 2015 - 05:08 AM Aleg.RO: Iohannis a promulgat Codul de procedura fiscala

Publicat de: ---

Gândul --> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Codul de Procedura Fiscala a fost adoptat de Camera Deputatilor, in calitate de for legislativ decizional, in 24 iunie, data la care a fost aprobat si Codul Fiscal .

Decizia a fost luata de deputati cu 306 de voturi "pentru", doua voturi "impotriva" si o abtinere.

Proiectul de lege privind Codul de procedura fiscala a fost adoptat de Senat, prima camera sesizata, in 28 aprilie, fiind inregistrate 67 de voturi "pentru", 5 abtineri si 17 "impotriva".

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat la acel moment, la Senat, ca prin noul Cod de procedura fiscala se doreste "simplificarea procedurilor administrative de recuperare a creantelor fiscale, imbunatatirea echilibrului drepturilor si obligatiilor celor doua parti ale raportului juridic fiscal, respectiv contribuabil si organul fiscal, dar si clarificarea unora dintre institutiile juridice susceptibile de interpretare".

Un alt obiectiv consta in "asigurarea unei stabilitati si predictibilitati pe termen lung a normelor scrise in actul normativ propus a fi rescris".

Totodata, se are in vederea simplificarea procedurilor de administrare a creantelor fiscale, "claritate si accesibilitate prin eliminarea interpretarilor", prin corectarea neconcordantelor existente in prezent intre Codul de procedura fiscala si Codul Fiscal sau alte legi speciale.

Teodorovici a precizat ca o alta prioritate a documentului este "o eficienta a activitatii de administrare a impozitelor si taxelor".

Vineri, presedintele Klaus Iohannis a retrimis Parlamentului spre reexaminare proiectul legii Codului Fiscal, invocand faptul ca actul normativ poate fi pus in aplicare numai dupa o "riguroasa analiza" a implicatiilor asupra bugetului consolidat.

Citeste si Sesiune extraordinara a Parlamentului, in august, pentru Codul Fiscal Citeste si Iohannis respinge noul Cod Fiscal al lui Ponta: Romanii nu trebuie sa mai suporte costurile unor politici fiscale riscante. REACTIA PREMIERULUI Citeste si Teodorovici l-a intrebat pe Iohannis daca promulga Codul Fiscal. Care a fost raspunsul presedintelui


(157 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Iohannis a promulgat Codul de procedura fiscala | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.5743260383606 seconds.