Marți, 21 Iulie 2015 - 05:08 AM Aleg.RO: REPORTAJ: Liberalii isi inscriu candidaturile pentru locale pana la 1 august. Planuri pentru Capitala

Publicat de: ---

7plus

Secretarul general al PNL, Marian Petrache, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, ca le-a transmis colegilor ca, acolo unde PNL nu va avea un candidat cu sanse de reusita, pentru alegerile locale, unul dintre copresedintii organizatiilor sa isi asume responsabilitatea candidaturii . Petrache a precizat ca listele finale ale candidaturilor asumate intern vor fi transmise la centru pana la 1 august.

"Am transmis colegilor ca, acolo unde nu se gaseste un candidat pe masura partidului, un copresedinte sa isi asume responsabilitatea candidaturii. (...) Toti presedintii de filiale trebuie sa faca un recensamant asupra intentiilor de a candida din partea primarilor actuali, pentru ca ei au drept de preemptiune, asa cum am anuntat in campania electorala de la alegerile prezidentiale. Vrem sa stim cati dintre primarii actuali isi mentin intentia de a candida, urmand sa avem o baza de date a candidaturilor pentru fiecare localitate din Romania, in parte, dupa care sa urmeze analiza interna si sondajele de opinie, acolo unde este cazul", a declarat Marian Petrache.

Secretarul general al PNL a mai afirmat ca sondajele de opinie urmeaza sa fie realizate incepand cu luna septembrie, "dupa ce oamenii se intorc din concediul de odihna".

Marian Petrache a sustinut ca "important este ca filala si copresedintii sa gaseasca candidatul cel mai potrivit pentru a avea sansele cele mai mari" la alegerile locale de anul viitor si nu faptul ca "acesti candidati vin din societatea civila, din randurile fostului PNL sau PDL". De asemenea, secretarul general PNL a confirmat informatiile potrivit carora mai multi membri PNL si-ar fi exprimat intentia sa candideze la alegerile locale, in Municipiul Bucuresti, printre acestia fiind Diana Tusa - pentru Primaria Sectorului 1, Dan Cristian Popescu - Primaria Sectorului 2, Ovidiu Raetchi - Primaria Sectorului 5, Razvan Mironescu - Primaria Sectorului 6. Candidatura pentru Primaria Capitalei ar putea fi disputata in interiorul PNL, conform intentiilor de candidatura anuntate pana la acest moment, de europarlamentarul Cristian Busoi si de prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban.

Intrebat pentru ce primarie din Capitala se asteapta ca partidul sa duca cea mai grea batalie, Marian Petrache, a declarat ca "este un subiect sensibil". "Este un subiect dificil. Sunt sigur ca nu se va ramane doar aici, vor fi si alte candidaturi. Este timp suficient. Cel putin la Primaria Capitalei avem doua intentii declarate, Cristian Busoi si Ludovic Orban", a afirmat Marian Petrache.

 

Diana Tusa isi inscrie in PNL candidatura pentru Primaria lui Chiliman

Deputatul PNL Diana Tusa a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, ca s-a inscris in competitia interna pentru candidatura la functia de primar al Sectorului 1, dar a precizat ca spera ca actualul primar, Andrei Chiliman, sa reusesca sa isi rezolve probleme din justitie, in timp util, ca sa poata candida din nou la alegerile locale din 2016.

"Ca toti ceilalti membri de partid, pana pe data de 1 august ne putem anunta si depune la partid intentia de candidatura. Alaturi de alti colegi am facut si eu acest lucru (pentru Primaria Sectorului 1 - n.r.)", a spus Diana Tusa. Diana Tusa nu a vrut sa se pronunte pe tema reinnoirii candidaturii lui Andrei Chiliman, insa a tinut sa precizeze ca spera ca actualul primar al Sectorului 1 "va reusi sa isi demonstreze, in timp util, nevinovatia si sa isi elucideze probleme pe care le are ca sa poata candida anul viitor".

 

Razvan Mironescu intra in cursa pentru Sectorul 6, unde Rares Manescu nu mai candideaza Deputatul PNL Razvan Mironescu a declarat, pentru MEDIAFAX, ca si-a depus candidatura interna pentru Primaria Sectorului 6, in termenul stabilit, initial, de PNL, data 15 iulie.

"In Sectorul 6 sunt, deocamdata, singura optiune pe care o are partidul, in principiu, pentru ca discutia nu am facut-o de unul singur. A fost o decizie colectiva, luata in cadrul filialei. Actualul primar Rares Manescu nu isi mai doreste sa candideze, in calitatea sa de presedinte al filialei mi-a sustinut aceasta candidatura interna", a afirmat Razvan Mironescu.

Intrebat cum a fost primita candidatura sa de catre colegii din partid, Mironescu a afirmat ca filiala din care face parte si-a declarat intentia de a-i sustine candidatura, insa, la nivel central nu a primit "niciun feedback, dar nici vreo opozitie". "No news, good news" (nicio veste este o veste buna - n.r.), a continuat Razvan Mironescu.

 

Vicepresedintele liberal Sulfina Barbu, a carei candidatura a fost vehiculata, recent, pentru Primaria Sectorului 3, a declarat, luni, ca, deocamdata, nu ia in calcul sa isi depuna candidatura, precizand ca filiala Sectorului 3 va realiza pana pe 24 iulie o analiza a potentialelor candidaturi, care va fi, ulterior, transmisa la centru.

"Deoamdata nu iau in calcul posibilitatea sa imi depun cadidatura, termenul este 1 august. Am stabilit ca pana pe 24 iulie sa facem o analiza, sa vedem cine si-a depus candidatura si pentru ce functii, ulterior voi vedea exact ce este de facut. Am colegi care sunt consilieri locali, care activeaza in consiliul local de mai mult timp. Nu am luat, deocamdata, in calcul o astfel de candidatura. Am colegi noi de la PNL, acum, avem si viceprimar in functie, in persoana domnului Tudorache, colegi care activeaza in consiliul local si vor sa candideze. Nu pot sa va spun in acest moment ca iau in calcul o candidatura interna pentru ca am colegi care stiu sigur ca isi doresc sa candideze si la consiliul local si la consiliul judetean si pentru functia de primar", a afirmat Sulfina Barbu.

Ea a mai spus ca, pana pe 24 august, se va face o analiza interna a intentiilor de candidatura, urmand sa se verifice daca dosarele sunt complete, daca respecta formal ce s-a stabilit la partid, precum si care este punctaj obtinut de fiecare candidat in baza criteriilor interne, de activitate politica si profesionala.

"Este un punctaj pentru activitatea politica, pentru activitatea profesionala, fiecare candidat trebuie sa spuna in ce domeniu vrea sa candideze in functie de competentele pe care le are", a subliniat Sulfina Barbu.

Cat priveste candidaturile care s-au vehiculat, vicepresedintele PNL a opinat ca "sunt candidaturi valoroase, cu sanse mari de reusita", precizand ca liberalii vehiculati ca se vor inscrie in cursa pentru alegerile locale de anul viitor sunt "colegi cu experienta" .


(185 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

REPORTAJ: Liberalii isi inscriu candidaturile pentru locale pana la 1 august. Planuri pentru Capitala | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55193495750427 seconds.