Joi, 09 Iunie 2005 - 08:50 AM Aleg.RO: „Singura legătură pe care Hayssam a avut-o cu PSD este că a fost membru la București”

Publicat de: Florin Negruțiu

Gândul Afaceristul sirian Omar Hayssam a avut o singură legătură vizibilă cu PSD: carnetul de membru de partid. Constatarea îi aparține lui Mircea Geoană, cel care a comandat anchetarea celor care „au relaționat” cu Hayssam: „Singura legătură pe care Hayssam a avut-o cu PSD este că a fost membru la București”.
Întrebat, ieri, de ce a început ancheta internă cu organizația de București și de ce nu i-a luat la întrebări și pe liderii PSD din alte județe, unde Hayssam a făcut afaceri, Geoană a răspuns că unicul fapt care atestă prezența lui Omar în cercul de pesediști este calitatea de membru în organizația de București. El a sugerat că ancheta ar putea să nu fie extinsă la nivelul altor filiale, deoarece investigația trebuie să arate traseul lui Hayssam în partid (traseu care începe și se termină în București), și nu ilegalitățile săvârșite de acesta, care sunt de competența autorităților legale ale statului.

Comisia de integritate, folosită drept „Kalașnikov individual”

Președintele PSD, Mircea Geoană, s-a declarat, ieri, „profund deranjat” de ieșirea virulentă a prim-vicepreședintelui Comisiei interne de integritate, Antonie Iorgovan, împotriva conducerii partidului. „Comisia de integritate nu este Comisia Diaconescu și, cu atât mai puțin, Comisia Iorgovan. Nici unul dintre membrii ei nu are dreptul să folosească această comisie drept Kalașnikov personal”, a spus Geoană. Cu o zi înainte, senatorul Antonie Iorgovan spusese, printre altele, că Adrian Năstase și „alți lideri ai partidului” se fac vinovați că „l-au cocoloșit” pe Omar Hayssam, deoarece ar fi avut informații despre afacerile dubioase ale acestuia, fără să-l dea afară din PSD. Intervenția lui Iorgovan reprezintă o „antepronunțare” pe un caz aflat în curs de cercetare, a replicat Mircea Geoană, adăugând că i se pare nefiresc ca un membru al Comisiei de integritate să facă „execuții publice”, înainte de anunțarea verdictului. Potrivit lui Geoană, Iorgovan „a depășit grav competențele date de partid” și este pasibil să intre el însuși în vizorul Comisiei de integritate, etică și litigii. „Este o chestiune neserioasă să ne apucăm să tragem cu revolverul prin târg. Ce-ar însemna ca eu să pun mâna pe telefon și să spun că îl vreau pe ăla, așa cum a făcut-o Antonie Iorgovan?!”, s-a întrebat retoric Geoană, care crede că senatorul în discuție ar încerca, prin astfel de declarații, să plătescă niște polițe personale adversarilor din PSD.


(681 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Florin Negruțiu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

„Singura legătură pe care Hayssam a avut-o cu PSD este că a fost membru la București” | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.68326807022095 seconds.