Joi, 02 Iulie 2015 - 05:34 AM Aleg.RO: Iohannis a promulgat Legea de aprobare a OUG privind bonurile fiscale, impozitul pe bacsis- eliminat

Publicat de: ---

Gândul

Potrivit Administratiei Prezidentiale, presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr . 8/2015 pentru modificarea si completarea unor acte normative

Legea a fost promulgata in forma in care ordonanta nu mai prevede impozitarea bacsisului, decizie care va fi aplicata astfel din aceasta luna, in sensul ca bacsisul nu va mai fi evidentiat distinct pe bon.

Ordonanta promulgata stabileste doar ca neemiterea bonului fiscal pentrut toate bunurile livrate si serviciile prestate ori emiterea de bonuri cu o valoare inferioara pretului de vanzare sau tarifului de prestare vor fi sanctionate.

Legiferarea bacsisului, care trebuie evidentiat pe un bon fiscal separat, a fost introdusa de Guvern prin Ordonanta de Urgenta 8/2015, care modifica si completeaza mai multe acte normative.

Prin bacsis se intelege orice suma de bani oferita in mod voluntar de client, in plus fata de contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate de catre operatorii economici, precum si restul dat de vanzator clientului si nepreluat de acesta in mod voluntar. Bacsisul nu poate fi asimilat unei livrari de bunuri sau unei prestari de servicii.

In luna mai, Guvernul a decis sa legifereze bacsisul, care sa fie astfel evidentiat pe un bon fiscal separat si sa fie taxat cu 16%, dar la foarte scurt timp, pe fondul problemelor tehnice de aplicare, a renuntat la aceasta masura, spunand ca obligatia impozitarii va fi anulata in Parlament, cu aplicare din luna iunie.

Procesul legislativ din Parlament a durat insa mai mult decat era estimat, iar Camera Deputatilor, for decizional, a anulat impozitarea dupa 1 iunie.

De asemenea, Iohannis a semnat, miercuri, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 6/2015 pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal.

 

 


(294 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Iohannis a promulgat Legea de aprobare a OUG privind bonurile fiscale, impozitul pe bacsis- eliminat | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.