Joi, 02 Iulie 2015 - 05:34 AM Aleg.RO: Un ploiestean a DEZVALUIT anchetatorilor cum a impartit tigai si bani pentru voturi in favoarea PSD

Publicat de: ---

romanialibera

Un bărbat din Ploieşti le-a povestit procurorilor anticorupție că a participat la campania electorală din 2012 a PSD, cand a impărţit tigăi şi sume de bani alegătorilor, informează Mediafax .

Bărbatul a dat o declaraţie in faţa procurorilor DNA şi, conform surselor judiciare, ar putea fi considerat martor in ancheta care il vizează pe Sebastian Ghiţă, care este acuzat, printre altele, de coruperea alegătorilor.

Citește și: ICCJ și-a declinat compentența cu privire la memoriul inaintat de Ghiță

Bărbatul a povestit in faţa procurorilor că a văzut la televizor reprezentanţi ai PSD aflaţi in funcţii publice negand faptul că ar fi dat mită alegătorilor, iar in acest context, gandindu-se că procurorii ar putea ajunge şi la el şi l-ar putea considera vinovat, a ales să se prezinte singur şi să povestească, conform unor surse judiciare..

DNA a anunţat, in urmă cu o săptămană, că a fost extinsă acţiunea penală faţă de deputatul Sebastian Ghiță, pentru infracţiunile de trafic de influenţă, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, spălare de bani, in formă continuată, evaziune fiscală, in formă continuată, coruperea alegătorilor şi efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, in formă continuată. Aceste noi infracţiuni se adaugă celei iniţial reţinute in sarcina lui Sebastian Ghiţă, respectiv cea de sprijinire a unui grup infracțional organizat.

De asemenea, procurorii DNA au pus sechestru pe bunurile, acţiunile şi conturile lui Sebastian Ghiţă, precum şi pe conturile a 51 de societăţi comerciale controlate de acesta, in dosarul in care deputatul este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi evaziune, potrivit unor documente ale anchetatorilor.

Citește și: Dosarul cumnatului lui Ponta. Dumitru Pantea il CONTRAZICE pe Ghiță: Ne cunoaştem de 20 de ani

Totodată, Sebastian Ghiță a primit și interdicția de a-și exercita mandatul de deputat, precum și interdicția de a părăsi localitatea de domiciliu, Ploiești.

Procurorii au probe şi date că, in perioada 2000-2015, Sebastian Ghiță a obținut nelegal importante sume de bani, prin traficarea influenței, sau aparent legal din fonduri publice, pe care le-a introdus intr-un circuit financiar care nu are la bază operațiuni reale.

O parte din sumele de bani obținute ilicit ar fi fost folosite de Sebastian Ghiţă in campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2012, cand a obţinut un mandat de deputat, dar şi in campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2014, in scopul obţinerii de voturi pentru candidatul PSD Victor Ponta.

Anchetatorii au arătat că o parte din sumele de bani, care ar fi fost obținute ilicit prin trafic de influență sau devenite ilicite prin transferuri bancare efectuate pentru disimularea naturii provenienței lor și păstrate in conturile societăților controlate, au fost folosite de Sebastian Ghiţă, la momente diferite, "pentru atingerea unor scopuri personale sau de grup, economice sau politice".

Anchetatorii au mai stabilit, pe baza probelor din dosar, că Sebastian Ghiţă s-a folosit de funcţia de deputat pentru a-l determina pe şeful Unităţii de Implementare a Proiectelor din cadrul SC Hidro Prahova SA să facă plăţi către SC Grossman Engineering Group SRL.

Anchetatorii au mai arătat că Sebastian Ghiță controlează incă, direct sau indirect, prin 23 de interpuși, 54 de firme pe care le-a deţinut pană in anul 2012. Operaţiunile efectuate de Ghiţă prin intermediul acestor societăţi sunt incompatibile cu funcţia de deputat.

 

 

Sistem navigatie portabil redus pana la 369 lei comenteaza /* (c)


(218 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
România Liberă

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa România Liberă:

Un ploiestean a DEZVALUIT anchetatorilor cum a impartit tigai si bani pentru voturi in favoarea PSD | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.