Miercuri, 01 Iulie 2015 - 05:26 AM Aleg.RO: Ungureanu si-a recuperat majoritatea pierduta in 2012!

Publicat de: ---

7plus Autor: Simona Badulescu

Oricate piedici au ridicat pesedistii in calea numirii lui Mihai Razvan Ungureanu in fruntea SIE, liberalii au reusit, ieri, sa incropeasca de-un plen reglementar si sa-l puna pe favoritul lui Klaus Iohannis in functie .

 

Dupa o aventura politica nefericita, Mihai Razvan Ungureanu a revenit in fruntea Serviciului de Informatii Externe

Procesul nu a fost unul usor, ci dimpotriva, iar fara amorul declarat de Gabriel Oprea ?interesului national? operatiunea MRU ar fi esuat fara niciun dubiu. In prima faza, pesedistii au reusit sa-l trimita la plimbare pe Ungureanu cu ocazia audierii programate la Comisia SIE, unde parlamentarii social-democratii nu s-au prezentat. Norocul lui Ungureanu a fost ca avizul acestei Comisii era doar consultativ, prin urmare s-a putut merge mai departe cu procedura. Urmatoarea miscare a pesedistilor a constat in refuzul de a participa la sedinta comuna, in speranta ca astfel nu se va putea atinge cvorumul de lucru necesar. Cu sosele, cu momele, liberalii au reusit totusi sa aduca in plenul reunit 286 de parlamentari, situatie in care s-a trecut la votarea numirii lui Ungureanu in functia de director al SIE. Anterior votului propriu-zis, Calin Popescu Tariceanu a tinut sa reclame ?recompunerea monopului puterii de catre presedinte?, dupa modelul Basescu, data fiind ?alegerea nepotrivita a lui MRU pentru SIE?. Prezent doar cat sa anunte ca PSD este absent, liderul deputatilor social-democrati Marian Neacsu a mai pierdut cateva secunde pentru a-i schita un portret deloc flatant lui Ungureanu: ?Un politician de rand, coordonat cu cheita, lipsit de personalitate, in adunari publice care semanau cu exorcizari decat cu mitinguri publici. Avem in fata un produs expirat politic, pe care ni-l prezinta ca un produs nou si o noua tehnologie de marketing?.

Antonescu a spus ?pas?

Crin Antonescu nu a vrut sa participe la votul de validare a lui Mihai Razvan Ungureanu

Desi este parlamentar al PNL, Crin Antonescu a anuntat inca de marti seara ca nu are de gand sa participe la votul dat pentru investirea lui Mihai Razvan Ungureanu in functia de director al SIE. ?Este si dreptul meu individual ca senator sa ma pot privi in oglinda si sa pot privi pe oricare dintre cele cateva milioane de oameni carora le-am spus anumite lucruri in trecut. Eu nu pot sa votez aceasta propunere. Nu este o chestiune personala, nici legata de domnul Ungureanu, cu atat mai putin de presedintele Iohannis care face propunerea, e o chestiune care se raporteaza la mine si la lucrurile pe care, in calitate de presedinte al PNL, le-am spus si facut intr-o anumita perioada?, si-a explicat Antonescu decizia.

 

 


(233 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Ungureanu si-a recuperat majoritatea pierduta in 2012! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.64173102378845 seconds.