Miercuri, 01 Iulie 2015 - 05:26 AM Aleg.RO: Sebastian Ghita: "Procurorii s-au inhaitat cu niste tigani"

Publicat de: ---

Cotidianul

Deputatul PSD Sebastian Ghita, anchetat de DNA pentru fapte de coruptie, si-a varsat naduful, luni seara, la Romania TV, postul sau de televiziune .

Ghita le-a dat din nou la temelie procurorilor, nervos ca i-au extins controlul judiciar si sechestrul pe avere. Referindu-se la martorii din dosarul sau, Ghita a afirmat ca "procurorii s-au inhaitat cu niste tigani". Sebastian Ghita a sustinut ca informatorii procurorilor in dosarul sau sunt un cetatean din Republica Moldova, care a trimis o scrisoare prin posta, si un interlop din Ploiesti. "Eu sunt un om care respecta legea, care cunoaste legea si cunosc procurorii. Si stiu ce fac (...) Procurorii s-au inhaitat cu niste tigani. Rade tot Ploiestiul ca martorul acoperit e tiganul Alexe, un om care a fost urmarit penal si a ajuns informatorul acoperit al procurorilor", a sustinut Ghita, conform site-ului televiziunii sale..

Totodata, despre dosarul sau Ghita a afirmat ca este o "insailatura", reclamand ca "s-au prins acum, cand vor sa il dea jos pe Ponta": "Am aflat cu stupoare ca in timp ce traiam langa acesti oameni, in 15 ani ca actionar, manager al 4200 de oameni, avand din 6 in 6 luni cate 2 controale in toate firmele, nu au reusit sa afle ca faceam cu 4200 de oameni evaziune fiscala. Si am ajuns in Comisia SRI, am ajuns in Parlamentul Romaniei, am fost un personaj public. Am mintit, deci, 15 ani, lumea si oamenii astia nu s-au prins. S-au prins acum, cand vor sa il dea jos pe Ponta si imi spun mie "toarna-l pe Ponta!". Eu pe Ponta nu-l torn, ca nu am cu ce! Eu despre Ponta cred ca pe multi i-a oprit sa fure", a declarat deputatul.

Ghita s-a mai plans ca firmele asupra carora s-a pus sechestru in urma controlului judiciar impus pe numele sau de DNA Ploiesti au imprumuturi de zeci de milioane de euro si ca prin sechestrul instituit de procurori "se pune sechestru pe capacitatea romanilor de munca": "Acele firme, ca sa ajunga cele mai mari din Romania s-au imprumutat la banci. Au zeci de milioane de euro datorii. Au actionari Banca Mondiala, parteneri din strainatate pe locul 2-3 mondial in domeniile lor de activitate. Cu groaza ma gandesc ce cred oamenii aia care au investit in firmele din Romania. Companiile nu au legatura cu mine, iar procurorii pun azi sechestru pe zeci de milioane datorii la banci. Am vorbit cu Irina Socol de la SIVECO, care are sechestru pe actiuni, pe cont, pe viata, pe tot. Noi am riscat, ne-am pus casele gaj, ne-am pus viata gaj, am semnat ca raspundem cu orice bun si venit avem ca sa construim niste companii romanesti. Si azi un procuror vine si spune ca am facut evaziune fiscala si trebuie sa platiti. Ce nu stiu procurorii e ca firmele romanesti au zeci de milioane datorii ca sa ajunga la nivelul la care a ajuns fiecare si ca pun sechestru pe capacitatea romanilor de munca si nu au de gasit decat niste datorii la banci".

În opinia lui Ghita, se vrea ca Guvernul Ponta sa fie daramat pe motiv ca "nu se mai fura la TVA, la retrocedari".

"Îmi aduc aminte de emisiunile impotriva abuzurilor lui Blejnar. Blejnar e bine mersi, Crin Antonescu nu mai e, Ponta e in Turcia si eu am dosare. Romania TV e sechestrata. Eu nu am inteles cum, cu acesti oameni atat de atenti la evaziunea fiscala, domnul Stelu (Stelian Gheorghe, n.r.) scotea cate un milion de la banca. Zilnic! Cash! Se furau bani grei, sute de milioane, cu jaful facut cu eolinele, cu medicamentele. Guvernul Ponta se vrea a fi daramat pentru ca nu se mai fura la TVA, la retrocedari", a declarat Ghita.

"Unii sunt nervosi ca nu se mai fura. Multi am dat vina pe Basescu. Si eu l-am injurat si l-am boscorodit. Dar vad acum ca Basescu a plecat si tot cei care vor sa fure au ramas. Unii dintre noi, romani, nu vrem sa le dam tara inapoi sa fure. Nu mai vreau sa il vad pe Ialomitianu cum fura cu Boghicevici. Aranjasera sa ii fure pe cei care plecasera in strainatate si multe alte porcarii facute de oamenii astia care nu suporta ca s-a oprit, ca nu mai pot fura", a mai spus Sebastian Ghita.


(215 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Sebastian Ghita: "Procurorii s-au inhaitat cu niste tigani" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.66947102546692 seconds.