Miercuri, 01 Iulie 2015 - 05:26 AM Aleg.RO: Ghita zice ca s-a stabilit o premiera prin cazul sau

Publicat de: ---

Cotidianul

Deputatul Sebastian Ghita s-a plans marti, la iesirea de la instanta suprema, ca este primul roman in cazul caruia procurorii au stabilit masura sechestrului asigurator nelimitat . "În chestiunea asta nu e vorba de senzatie. Este vorba de ce stiu si vine din faptul ca in graba s-a intocmit un raport preliminar despre activitatea mea in calitate de actionar, de administrator, de un fel de coordonator, in care nu s-au putut descrie activitati si sume si de aceea a aparut aceasta noua chestiune de sechestru nelimitat", a declarat Ghita, la instanta, unde a cerut ridicarea sechestrului asigurator instituit de DNA pe bunurile sale.

Întrebat cum ii afecteaza viata de zi cu zi masura aplicata de DNA Ploiesti, Ghita a replicat, citat de Mediafax in pagina electronica: "...nici eu nu functionez altfel decat dumneavoastra. Si eu platesc factura la curent, la gaze, la apa, si eu trebuie sa platesc asigurare pentru copii, ca orice om din tara asta, iar aceasta chestiune ma impiedica sa exist".

Întrebat daca prin masura lor procurorii i-au interzis sa plateasca inclusiv salarii ale angajatilor, Ghita a spus: "Eu nu platesc lefuri, eu sunt o persoana fizica. De foarte multe ori amestecam societatile cu persoanele si s-a facut deja o regula, fara sa intelegem ca economia in Romania s-a modificat. Astazi, societatile comerciale au board-uri, actionari, investitori. Au disparut micile SRL-uri pe care le avea fiecare dintre noi acum 20 de ani. De asemenea, intrebat in ce masura sunt afectati de sechestru angajatii de la firmele sale, Ghita nu a comentat, precizand ca marti a discutat in fata instantei doar situatia sa personala si, intrebat daca mai cere protectia procurorului general in aceasta chestiune, deputatul a aratat ca i-a transmis o plangere acestuia.

Ghita a spus ca DNA Ploiesti "a trimis o adresa la banca prin care pe suma nelimitata contul a fost sechestrat".

"Eu nu am o suta de mii de conturi... Da, leafa de parlamentar e trimisa in cont. Banca a primit o adresa prin care nu am voie sa fac nicio plata si ma intreb de ce pe suma nelimitata? Adica totusi, cand ii impui unui cetatean o astfel de masura trebuie sa stii foarte bine ce a facut, cati bani reclama statul, cat doreste sa recupereze ca prejudiciu. Nu se poate ca in Romania sa urmarim cetatenii si nu pot accepta acuzatia «esti Sebi Ghita si trebuie sa te urmarim». Nu se poate!", a mai spus deputatul Sebastian Ghita. Întrebat daca are bani cash cu care sa isi cumpere cele necesare traiului zilnic, Ghita a replicat: "Vrei sa-mi sparga cineva casa maine? Îmi dati voie sa nu va mai raspund? Va multumesc".


(193 )

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Ghita zice ca s-a stabilit o premiera prin cazul sau | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.