Miercuri, 01 Iulie 2015 - 05:26 AM Aleg.RO: Gabriel Oprea schimba barca politica "pentru interesul national"

Publicat de: ---

Bursa      Parlamentarii UNPR au votat ieri propunerea presedintelui Klaus Iohannis pentru numirea lui Mihai Razvan Ungureanu la sefia SIE, in ciuda faptului ca PSD si ALDE, membri ai coalitiei de guvernare alaturi UNPR, si-au exprimat nemultumirea cu privire la aceasta numire .
     Practic, UNPR a schimbat ieri majoritatea parlamentara, alaturandu-se opozitiei, pentru "interesul national", dupa cum a declarat premierul interimar Gabriel Oprea, care a anuntat ca va ramane totusi la putere: "Romanii au nevoie in aceasta perioada de securitate, stabilitate si seriozitate, UNPR este un partid serios care isi respecta cuvantul dat. Sunt aici colegii mei, mergem, votam propunerea presedintelui Romaniei, este presedintele ales pe probleme de securitate nationala, in rest, suntem membri ai unei coalitii de guvernare si este de bun simt sa respectam cuvantul dat, adica sa stam unde suntem in guvern, care este un guvern bun".
     Parlamentarii PSD, cu exceptia a 4 deputati, au absentat ieri de la sedinta plenului reunit, in speranta ca PNL-UNPR-UDMR nu vor reusi sa asigure cvorumul de sedinta.
     Totusi, plenul reunit al Parlamentului l-a votat ieri, cu 278 voturi "pentru", 6 voturi "impotriva", iar 5 parlamentari nu au votat, pe senatorul PNL Mihai Razvan Ungureanu in functia de director al Serviciului de Informatii Externe (SIE). La vot au fost prezenti 289 de parlamentari din care si-au exercitat votul 284 de membri ai Legislativului.
     Victor Ponta a spus saptamana trecuta, intr-o emisiune tv, ca nu considera o tradare din partea UNPR votul pentru numirea lui MRU la sefia SIE.
     "Acordul nostru de coalitie - PSD-UNPR-ALDE - se refera la guvernare", a spus Victor Ponta, adaugand: "Absolut toti partenerii nostri, si vorbesc aici de UNPR, de PLR si PC, sub forma actuala ALDE, de grupul minoritatilor nationale, au fost extrem de corecti, in tot ceea ce tine de guvernare, de la motiuni de cenzura la proiecte de legi importante pentru Guvern.
      Lucrurile referitoare la sefii SRI, SIE si alte lucruri de acest gen nu au intrat in acordul de guvernare. Fiecare partid are propria independenta".
     Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a declarat, recent, ca propunerea facuta de presedintele Klaus Iohannis, care l-a nominalizat pe Mihai Razvan Ungureanu la sefia SIE, este ilegala din punct de vedere procedural, el sustinand si ca premierul Ponta "nu stie nimic si nu a fost consultat".
     Si Liviu Dragnea crede ca seful statului trebuia sa se consulte macar cu vicepresedintele CSAT, Victor Ponta, inainte sa desemneze seful SIE: "Presedintele trebuia sa vorbeasca macar cu vicepresedintele CSAT-ului, asa credem noi, pentru ca nu e vorba de a numi pe cineva sef la un magazin de legume-fructe, este vorba de numirea sefului unui serviciu secret important si cred ca trebuiau sa se consulte amandoi".   


(109 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

Gabriel Oprea schimba barca politica "pentru interesul national" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.67767095565796 seconds.