Marți, 30 Iunie 2015 - 05:31 AM Aleg.RO: Zgonea, explicatii in fata colegilor din PSD

Publicat de: ---

Cotidianul

Convocarea Parlamentului este singura solutie pentru rezolvarea problemei nominalizarii lui Mihai-Razvan Ungureanu la sefia SIE, le-a explicat presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, colegilor din PSD .

Lipsa cvorumului in plenul comun de marti il va obliga insa pe cel care va conduce sedinta sa o declare inchisa si sa anunte data si locul urmatoarei reuniuni, a mai spus Zgonea.

Zgonea a negat ca in sedinta grupurilor i s-ar fi cerut demisia.

"Pur si simplu le-am explicat care este punctul meu de vedere si le-am spus ca nu avem foarte multe solutii. Le-am explicat ca din punct de vedere juridic, mai devreme sau mai tarziu, trebuie sa facem plenul, exista precedente si la Teodor Melescanu si la Razvan Ungureanu in care avizul consultativ poate sa fie odata cu dezbaterea in plen sau poate sa fie fara dezbaterea in plen. Colegilor le-am explicat ca, daca nu facem plenul, parlamentarii opozitiei pot sa convoace un plen extraordinar pe 1 iulie, dar il convoaca ei atunci si atunci trebuie sa faca ei majoritate, daca au, pentru acest vot, si-au asumat, este rolul lor sa-si faca negocieri cu celelalte grupuri politice ca sa ia un vot. Daca nu reusesc, e o pata pe obrazul lor. Lipsa cvorumului de sedinta obliga presedintele de sedinta sa inchida sedinta si sa anunte data si locul desfasurarii urmatoarei sedinte", a explicat Zgonea, potrivit Agerpres.

Presedintele Camerei a precizat ca la sedinta de plen comun de marti va participa doar el si probabil un secretar de la PSD, precum si presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu.


(602 )

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Zgonea, explicatii in fata colegilor din PSD | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.