Marți, 30 Iunie 2015 - 05:31 AM Aleg.RO: Alina Gorghiu, la TVR, despre votul pentru M.R Ungureanu la sefia SIE: Vom avea cvorum, vom avea vot

Publicat de: ---

7plus

Alina Gorghiu, copresedinte PNL, a declarat luni seara, intr-o Editie Speciala a Stirilor TVR, ca marti, in plenul Parlaemntului, va exista cvorum si vot pentru numirea lui Mihai Razvan Ungureanu in fruntea Serviciului de Informatii Externe .  "Maine vom avea cvorum, vom avea un vot", a afirmat Alina Gorghiu, care a aratat ca s-au declarat in favoarea numirii lui Mihai Razvan Ungureanu parlamentarii  PNL, minoritatile, UDMR si UNPR.

Copresedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat luni seara, la Telejurnalul TVR, ca spera ca marti, in plenul parlamentului, sa poata fi obtinut cvorumul la votul lui Mihai Razvan Ungureanu pentru functia de director al Serviciului de Informatii Externe (SIE) si fara prezenta parlamentarilor PSD, care au anuntat ca nu vor participa la sedinta.

"Ne straduim sa asiguram acest cvorum de sedinta. Nu va fi o misiune simpla, dar avem in acest moment, cred eu, in urma discutiilor pe care le-am avut cu liderii de la Camera Deputatilor si din grupul parlamentar al Senatului, suficiente persoane, suficienti parlamentari care nu doar sa asigure cvorumul acestei sedinte, ci sa si adoptam o hotarare prin care sa fie numita persoana lui Mihai Razban Ungureanu in functia acestui serviciu.

Alina Gorghiu a explicat ca marti la ora 17 Mihai Razvan Ungureanu este audiat in Comisie, dupa care urmeaza votul in plen. Acesta ar urma sa aiba loc indiferent de votul din Comisie, a precizat Gorghiu.

Propunerea apartine, din punct de vedere constitutional presedintelui, a spus Gorghiu, referitor la faptul ca Victor Ponta a declarat ca PSD nu a fost consultat de presedinte in privinta propunerii la conducerea SIE.

Alina Gorghiu a subliniat ca presedintele Iohannis nu i-a consultat nici pe liderii PNL privind numirea lui Ungureanu.  Gorghiu a precizat ca toti parlamentarii PNL vor vota in favoarea lui Mihai Razvan Ungureanu.  Toti cei de la PNL care vor fi prezenti maine in sala vor vota pentru MRU, a spus copresedintele PNL, care a adaugat ca "CV-ul il recomnada pentru aceasta functie".

"Maine vom avea cvorum, vom avea un vot", a afirmat Alina Gorghiu, care a aratat ca s-au declarat in favoarea numirii lui Mihai Razvan Ungureanu parlamentarii  PNL, minoritatile, UDMR si UNPR.

Alina Gorghiu:  PSD e in disolutie, omul rational in partid e Liviu Dragnea

Copresedintele PNL  considera ca PSD este "in disolutie", activitatea guvernamentala blocata, iar "omul rational" in partid este Liviu Dragnea, "singurul lider politic care mai reuseste sa dea o directie politica in Partidul Social Democrat".

"PSD e in disolutie, activitatea guvernamentala este blocata. Singurul lider politic din PSD care reuseste sa mai dea o directie politica in PSD e domnul Dragnea. Nu am o preferinta pentru domnul Dragnea, l-am criticat de cate ori am avut ocazia, dar este totusi omul rational din PSD. In momentul in care a fost condamnat intr-un dosar, a facut pasul lateral. In cazul lui Victor Ponta, clar, nu e cazul, vad, acest lucru", a declarat Alina Gorghiu in Editia Speciala a Stirilor TVR.

Astept un dialog si accept orice fel de dialog cu Victor Ponta, daca agreeaza tema alegerilor anticipate

Alina Gorghiu a declarat ca  tema alegerilor anticipate este un subiect asupra caruia accepta un dialog cu premierul Ponta.

"Astept un dialog si accept orice fel de dialog cu Victor Ponta si cu ceilalti lideri ai partidelor politice parlamentare, daca agreeaza tema alegerilor anticipate. Daca Victor Ponta peste doua saptamani se intoarce in tara (...) eu voi veni din orice colt al tarii si voi sta sa dialoghez cu domnia sa pe aceasta tema a alegerilor anticipate pentru ca sunt absolut convinsa ca situatia delicata si grava in care Victor Ponta ne-a pus, eu chiar ii spun criza politica, poate fi solutionata prin alegeri anticipate", a precizat liderul PNL.


(594 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Alina Gorghiu, la TVR, despre votul pentru M.R Ungureanu la sefia SIE: Vom avea cvorum, vom avea vot | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.