Marți, 30 Iunie 2015 - 05:31 AM Aleg.RO: Parlamentul se reuneste marti la ora 17.00, pentru votul privind numirea lui M.R. Ungureanu la SIE

Publicat de: ---

7plus

Plenul reunit al Parlamentului se reuneste marti la ora 17,00 pentru a decide asupra nominalizarii lui Mihai Razvan Ungureanu la conducerea SIE, au precizat surse parlamentare .

A inceput o saptamana de foc in Parlament. Zilele acestea se da testul majoritatii pentru validarea sau invalidarea lui Mihai Razvan Ungureanu la sefia Serviciului de Informatii Externe.

Cele doua Camere se reunesc marti dupa-amiaza in plen. Social-democratii au anuntat ca nu-l vor vota pe Ungureanu. Nici ALDE nu va vota pentru nominalizarea facuta de presedinte. In schimb, premierul interimar, Gabriel Oprea, precizeaza ca UNPR sustine propunerea inaintata de seful statului pentru functia de director al SIE.

La randul lor, PNL si UDMR vor vota pentru numirea lui Mihai Razvan Ungureanu la conducerea acestui serviciu.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat ca le-a explicat colegilor din PSD ca singura solutie pentru rezolvarea problemei nominalizarii lui Mihai-Razvan Ungureanu la sefia SIE era aceea de a se convoca Parlamentul, acesta aratand ca lipsa cvorumului in plenul comun de marti il va obliga pe cel care va conduce sedinta sa o declare inchisa si sa anunte data si locul urmatoarei reuniuni.

"Cand esti intr-o situatie delicata intotdeauna trebuie sa fii limpede, rece in decizie, cateodata colegii tai se supara pentru asta, dar trebuie sa le spuna cineva care este adevarul. Mie imi pare rau ca sunt in aceasta situatie, dar convocarea plenului este cea mai buna solutie si este decisa de catre Biroul permanent, bineinteles ca existau si altele, dar toate pana la urma aveau acelasi final", a spus luni Zgonea, la finalul sedintei grupurilor parlamentare ale PSD, potrivit Agerpres.

Presedintele Camerei a precizat ca la sedinta de plen comun de marti va participa doar el si probabil un secretar de la PSD, precum si presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu.


(659 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Parlamentul se reuneste marti la ora 17.00, pentru votul privind numirea lui M.R. Ungureanu la SIE | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61720991134644 seconds.