Marți, 30 Iunie 2015 - 05:31 AM Aleg.RO: DNA, trei dintr-o lovitura: Ponta, Ghita si Oprescu!

Publicat de: ---

7plus Autor: Catalin Tache

La cate ?bombe? au detonat oamenii Laurei Codruta Kovesi in ultima vreme, aproape ca nimic nu ar mai putea surprinde . Si, totusi, in perioada imediat urmatoare, procurorii anticoruptie se confrunta poate cu cea mai mare provocare a carierei lor. Este vorba despre anihilarea unei veritabile ?triplete de aur? formata din premierul Victor Ponta, deputatul Sebastian Ghita si primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

 

Procurorii DNA se apropie tot mai mult de premierul Victor Ponta

Ce-i drept, primii doi au intrat deja in malaxorul Justitiei. Iar cel de-al treilea, cu toate asigurarile date de consilierul sau personal Solomon Wigler ca nici macar o letcaie din ?atentiile? de sute de mii de euro luate de la reprezentantii unor retaileri nu au ajuns la Sorin Oprescu, nu se poate consola decat cu gandul ca fiul sau, Mircea, a apucat deja sa traga destul pe dreapta, la Viena, unde detine una dintre cele mai moderne clinici medicale.

Foc de voie

De?i considerat de mul?i drept intangibil, Sebastian Ghi?a a intrat in vizorul DNA

Aproape ca nu mai este politician, demnitar sau inalt functionar al statului roman care sa se comporte degajat in aceste vremuri in care campania anticoruptie declansata de catre Directia Nationala Anticoruptie continua in acelasi ritm nebunesc, in ciuda tuturor oprelistilor puse de o mare parte din clasa politica. Iar printre cei care asuda din greu, cel putin pana o instanta de judecata se va pronunta in privinta vinovatiei lor, se numara destule nume grele. Insa lista VIP-urilor asaltate in aceasta perioada de catre procurorii anticoruptie este deschisa, fara doar si poate, de catre trei ?greuceni? ai vietii politice de la noi: Victor Ponta, Sebastian Ghita si Sorin Oprescu. Cei care, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, au devenit principalele ?tinte? ale momentului, impotriva lor urmand sa se declanseze ?foc de voie? in zilele ce urmeaza.

Adevar sau provocare

Oamenii de incredere ai lui Sorin Oprescu cad ca popicele

Insa, tocmai tinand cont de ?greutatea? numelor celor trei, operatiunea procurorilor se anunta una extrem de dificila. Pentru ca, dincolo de tot mai invocatele legende despre ?binomul? atotputernic SRI-DNA, este clar ca anchetele privind niste oameni ca premierul Romaniei, un membru influent al Comisiei de control al Serviciului Roman de Informatii si cel mai puternic primar din tara, cotat cu sanse reale la obtinerea unui nou mandat de edil al Capitalei, trebuie instrumentate ca la carte. Fie si pentru inevitabila mediatizare excesiva a unor astfel de dosare. Asa ca, dincolo de denunturi si stenogramele interceptarilor telefonice, este greu de crezut ca procurorii ar risca sa se afiseze public cu aceste anchete, fara a pastra si niste ?asi? in maneca. Care sunt de asteptat sa iasa la iveala cat de curand. Si care vor dovedi daca, vorba jocului copilariei noastre, ?adevar sau provocare?, s-a mers la fix sau la cacealma.

Cei din urma

Procurorii Laurei Codru?a Kovesi sunt de neoprit

Extrem de interesant este insa ca, dupa cum sustin unii dintre cunoscatorii sistemului, si in acest caz cei din urma vor ajunge sa fie cei dintai. Si este vorba aici despre primarul general al Capitalei, cel despre care se spune ca ar fi avut la un moment dat sansa sa se retraga in plina glorie. Si sa-si aduca aminte de vremurile in care facea pe doctorul, la clinica construita cu atata migala si efort financiar in capitala Austriei. Si care, dupa cum sustin sursele noastre, nu trebuie sa se teama musai de faptul ca directorul Madalin Dumitru de la Directia Infrastructura si consilierul sau personal Solomon Wigler se afla deja in custodia procurorilor DNA. Ci, adevaratul motiv pentru care Sorin Oprescu nu are cum sa se simta prea bine ar fi demisia, zilele trecute, din ?motive personale?, a sefului Directiei Transporturi din cadrul Primariei Capitalei, Ion Dedu. Prietenii stiu de ce! Dar, mai nou, si procurorii…

 


(681 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

DNA, trei dintr-o lovitura: Ponta, Ghita si Oprescu! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.69332885742188 seconds.