Mari, 30 Iunie 2015 - 05:31 AM Aleg.RO: Sebastian Ghita vrea sa mearga la DNA sa explice si varianta lui: „Sper ca procurorul Onea sa ma primeasca sa-i pot da noi detalii despre subiectul Hertanu”

Publicat de: ---

Gndul --> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

"Am senzatia ca saptamana trecuta, lucrurile fiind asa tensionate si agitate, s-au facut multe lucruri de-a valma . Am citit cu rabdare documentele pe care mi le-a pus la dispozitie, am verificat cu atentie acuzatiile. Nu am avut posibilitatea sa explic si varianta mea si ceea ce cred eu despre acele acuzatii, sper ca procurorul Onea sa ma primeasca sa-i pot da noi detalii despre subiectul Hertanu. Am gasit argumente care sa-l faca sa creada ca implicarea mea in dosarul Hertanu nu a fost cea pe care o suspecteaza. Nu pricep care este sensul blocarii conturilor persoanelor si firmelor pe care eu le-am cunoscut vreodata in viata mea. Practic, toti colegii de facultate, toti prietenii, toti cei care mi-au fost asociati vreodata, multe alte firme despre care nu stiu nimic (. ..) s-au trezit cu conturile blocate. Altfel, o sa reusim sa convingem pe toata lumea ca putem sa abuzam oricand pe oricine. Este un abuz. Mi-e in primul rand rusine de oamenii aceia. Din vina mea sau nu, s-au trezit cu conturile blocate, ceea ce inseamna falimentul pentru unele dintre ele, nu mai pot plati curentul, furnizorii”, a declarat luni Sebastian Ghita, venit la Politia din Ploiesti, ca urmare a masurii impuse in acest sens de controlul judiciar pe care procurorii DNA i l-au impus.

Ghita considera ca ancheta DNA este o razbunare. „Nu pot crede ca, dupa 15 ani, statul a descoperit ca 4.000 de persoane au facut evaziune fiscala”, a mai spus Ghita.

Ghita a mai spus ca nu poate fi suspectat ca s-a sustras urmaririi penale, astfel ca interdictiile impuse de procurori nu sunt de inteles.

Sebastian Ghita este acuzat de noi fapte de coruptie savarsite inainte de 2012, data la care a fost ales deputat intr-un colegiu din judetul Prahova, dar si in perioada mandatului de parlamentar. Este vorba despre: trafic de influenta, complicitate la schimbarea destinatiei fondurilor europene, spalare de bani in forma continuata, evaziune fiscala, in forma continuata, coruperea alegatorilor, efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, in forma continuata.

Procurorii DNA au extins controlul judiciar asupra lui Sebastia Ghita, interzicandu-i acestuia sa paraseasca municipiul Ploiesti si sa isi exercite functia de parlamentar. Masura este valabila pana pe 14 august.

Procurorii DNA il acuza pe Sebastian Ghita ca in perioada 2000-2015 a obtinut importante sume de bani in mod nelegal, prin traficarea influentei, sau aparent legal din fonduri publice, pe care le-a introdus intr-un circuit financiar care nu are la baza operatiuni reale. „Banii au fost “spalati” printr-o multitudine de operatiuni financiar - bancare fara justificare economica, iar ulterior, o parte din acestia au fost folositi in scopuri ilicite, respectiv pentru coruperea alegatorilor la alegerile parlamentare din anul 2012 si presedintiale din anul 2014. Tranzactiile financiare mentionate au avut ca scop si rezultat inclusiv sustragerea de la plata catre stat a unor sume de bani insemnate ca valoare, reprezentand impozit pe profit si T.V.A”, arata DNA intr-un comunicat de presa.

Procurorii il acuza pe Ghita ca a „spalat” din fonduri publice 129.343.768 lei, iar prejudiciul cauzat statului prin sustragerea de la plata impozitului pe profit si taxei pe valoare adaugata a fost stabilita la o valoare minima de 37.720.325 lei.

Ghita este de asemenea acuzat ca prin intermediul a 23 de persoane fizice controleaza indirect 54 de firme, din postura de deputat. El este acuzat ca a corupt alegatorii in campania electorala din 2012, cand a fost ales deputat, inclusiv cu tigai. De asemenea, Ghita mai este acuzat ca a finantat ilegal campania lui victor Ponta in Republica Moldova.

Citeste si Mogulul „mare albastra” SEBASTIAN GHITA si dedicatiile din stenograme. „Deci, fii atent! Pune-ma pe speaker!” Citeste si LISTA FIRMELOR controlate de Sebastian Ghita. DNA a pus sechestru pe conturile celor 51 de companii si pe ale 24 de persoane interpuse Citeste si DNA il acuza pe Sebastian Ghita ca a „spalat” 130 MILIOANE LEI din FONDURI PUBLICE si ca controleaza 54 de firme. Deputatul are INTERZIS sa paraseasca Ploiestiul si sa exercite functia de parlamentar


(688 afiri)

 

Link-uri înrudite

· Alte tiri din sursa
Gndul

· Alte tiri de la ---


Azi: Cea mai citit tire din sursa Gndul:

Sebastian Ghita vrea sa mearga la DNA sa explice si varianta lui: „Sper ca procurorul Onea sa ma primeasca sa-i pot da noi detalii despre subiectul Hertanu” | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparin autorilor. Nu suntem responsabili pentru coninutul acestora.
Page created in 0.54484891891479 seconds.