Marți, 30 Iunie 2015 - 05:31 AM Aleg.RO: Conducerea Camerei ar putea sesiza CCR in cazul lui Sebastian Ghita

Publicat de: ---

Cotidianul

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a adoptat luni un punct de vedere in care sugereaza Biroul permanent sa sesizeze CCR in cazul interzicerii de catre DNA a exercitarii functiei de deputat de catre Sebastian Ghita, potrivit Agerpres .

Împotriva acestui punct de vedere a fost exprimat un singur vot.

În cadrul dezbaterilor, deputatul UDMR Mate Andras a propus posibilitatea sesizarii si a CSM pentru se analiza daca a existat o abatere disciplinara a "cuiva", insa in cele din urma s-a propus doar posibilitatea sesizarii CCR.

"Întrebarea e daca exista in opinia Comisiei un conflict de natura institutionala intre puterile statului — intre puterea Legislativa si in asemenea caz, fiind vorba de Ministerul Public, este vorba de puterea Executiva, nu puterea Judecatoreasca. Daca exista, o data pe latura constitutionala trebuie sesizata CCR sa ia o decizie. Ar trebui ca Biroul Permanent sa sesizeze CSM pentru ca exista in opinia mea o alta abatere disciplinara din partea cuiva, pentru ca in exercitarea unui mandat nu poti interveni. Si ma intreb daca nu cumva exista si o latura penala a acestei situatii", a spus deputatul UDMR.

Deputatul PSD Sebastian Ghita le-a solicita parlamentarilor, printr-o scrisoare, sa reactioneze la decizia DNA in cazul sau privind interzicerea exercitarii functiei de ales, sustinand ca aceasta i se pare o decizie "extrem de grava, neconstitutionala si cu potentiale repercursiuni asupra democratiei in Romania".


(612 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Conducerea Camerei ar putea sesiza CCR in cazul lui Sebastian Ghita | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.1779870986938 seconds.