Miercuri, 08 Iunie 2005 - 09:19 AM Aleg.RO: Puterea începe să dea rateuri la Cameră

Publicat de: Cornelia Drăghici

azi Parlamentarii opoziției au înregistrat, ieri, primul succes la Camera Deputaților - respingerea unei legi inițiate de putere. Cu 131 de voturi "pentru", 95 împotrivă" și o abținere, Legea pentru modificarea și completarea Legii 192/2000 privind resursele acvatice vii, pescuitul și acvacultura a fost respinsă pentru că nu a întrunit numărul de voturi (166) necesar pentru adoptarea unei legi organice.
După ce, luni, legea fusese adoptată pe articole pe motiv că deputații puterii au lipsit în număr mare de la lucrări, legea a fost respinsă ieri la votul final. Potrivit legii, inițiată de liberalul Dorin Uioreanu, pescuitul recreativ pe timp de noapte este permis doar cu condiția ca pescarii să folosească o sursă de lumină care să semnalizeze prezența la locul de pescuit. Pescuitul recreativ de noapte pe cursurile de apă sau lacuri se va desfășura în sectoare clar delimitate de gestionarul sursei piscicole împreună cu asociațiile județene de pescuit sportiv.
Deputații PSD s-au declarat împotriva legii, apreciind că actul normativ a fost făcut în grabă și promovat rapid, ceea ce ridică unele semne de întrebare legate de interesele care stau în spatele acesteia.


(598 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la Cornelia Drăghici


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Puterea începe să dea rateuri la Cameră | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56559300422668 seconds.