Miercuri, 08 Iunie 2005 - 09:07 AM Aleg.RO: Popescu-Armanca, duel pentru TVR

Publicat de: Lucian Gheorghiu

Cotidianul Birourile Permanente ale celor doua Camere ale Parlamentului au decis ieri ca dezbaterile si votarea rapoartelor anuale de activitate ale SRR si TVR sa aiba loc martea viitoare, pe 14 iunie. Intre timp, pentru functia de viitor presedinte al TVR a mai aparut o propunere. Este vorba despre Rasvan Popescu, membru CNA. In cazul in care in sedinta comuna de saptamina viitoare a celor doua Camere senatorii si deputatii confirma votul negativ din Comisiile de cultura, atunci CA al TVR si CA al SRR sint considerate demise. In termen de maximum 60 de zile trebuie numiti directorii generali interimari ai celor doua institutii, interimatul acestora putind dura cel mult sase luni. In acest rastimp, trebuie nominalizati candidatii pentru noile CA, care urmeaza sa fie validati de plenul comun al celor doua Camere.
Posibila schimbare de macaz la PNL

Ieri seara, Biroul Permanent Central al PNL a luat in discutie si o a doua propunere privind desemnarea unui candidat pentru postul de director general interimar al TVR. Este vorba despre Rasvan Popescu, membru in CA al Consiliului National al Audiovizualului. Propunerea a fost avansata de vicepresedintele PNL Mona Musca. In legatura cu candidatura Brindusei Armanca existau unele retineri in cadrul Coalitiei, reprezentantii UDMR si PC sustinind ca nu este oportuna numirea fostei directoare a TVR Timisoara, din moment ce ea a avut divergente cu fosta conducere a postului public de televiziune. Contactat de „Cotidianul“, Rasvan Popescu ne-a facut urmatoarele precizari: „Pina in prezent, nu am fost contactat de nimeni in legatura cu acest post. Nu pot comenta nimic pina nu mi se face vreo propunere“.

Pe de alta parte, propunerea mai veche, Brindusa Armanca, fosta directoare a TVR Timisoara, pentru ocuparea functiei de presedinte al SRTV, pare sa fi cazut, ea fiind contestata cel putin de catre o parte dintre cei de la UDMR. La Societatea Romana de Radio, lucrurile par mai clare, cel putin in ceea ce priveste functia de presedinte, pentru care sansele cele mai mari le are Andrei Dimitriu, fost sef al aceleiasi institutii in perioada guvernarii CDR.
Bilele negre ale lui Seuleanu

Raportul de audit al Curtii de Conturi a descoperit ca, in 2004, in SRR „cheltuielile cu salariile au fost mai mari cu 22,6% fata de 2003“ si a constatat ca majorarile salariale „au fost acordate nediferentiat intregului personal, prin indexarea acestora cu un procent anual ce a depasit rata anuala a inflatiei din perioada analizata“. La capitolul cheltuieli pentru dreptu rile de autor exista un plus de 50% fata de 2003 si s-a remarcat ca acestea „nu s-au incadrat in nivelul cheltuielilor aprobate prin bugetul initial“. In ceea ce priveste „cheltuielile pentru servicii de asistenta juridica“, in 2004 s-au platit 4.284.436.000 de lei (2.503.992.000 de lei in 2003) la cinci celebre case de avocatura, „fara a avea in vedere principiile calitatii gestiunii, eficacitatii si eficientei“, mentionindu-se si ca unele probleme ar fi putut fi rezolvate la „costuri mult mai mici de catre consilierii juridici ai institutiei“.

La capitolul „sistemul managerial“, analizindu-se subsistemul informational, raportul spune ca „nu exista un sistem unitar de tratare a informatiei, fapt ce conduce la insuficienta agregare a acesteia, cu reprecusiuni negative asupra calitatii deciziilor adoptate; nu toate informatiile cuprinse in documente sint valorificate adecvat in procesul decizional; regu lamentul de organizare si functionare are lacune etc“.

Raportul mai mentioneaza ca, in ceea ce priveste colectarea taxelor de abonament, „sistemul nu asigura SRR evidenta nominala a debitorilor, persoane fizice si juridice de la care se colecteaza de catre SC Electrica SA“ si ca „sistemul nu asigura evidenta nominala a persoanelor care se sustrag de la plata taxei“.


(623 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la Lucian Gheorghiu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Popescu-Armanca, duel pentru TVR | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.772616147995 seconds.