Sâmbătă, 04 Iunie 2005 - 09:07 AM Aleg.RO: 14 deputați îl urmează pe Ciontu

Publicat de: --

azi Fostul președinte al PPRM, Corneliu Ciontu, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că s-a format un grup independent de 14 deputați, pe baza căruia va fi creat, în maxim 30 de zile, un nou partid, de orientare populară creștin-democrată. "Vom demonstra că vom construi un nou partid în România, care să se bucure de aprecierea celorlalte formațiuni politice interne și din exterior, în jurul nucleului de 14 deputați", a declarat Ciontu.
El a precizat că în plenul Camerei Deputaților va fi anunțată oficial constituirea grupului independent popular și a nominalizat cei 14 deputați care au aderat deja: Corneliu Ciontu, Anghel Stanciu, Dan Mocănescu, Liviu Almășan, Gabriel William Brânză, Bogdan Cantaragiu, Alexandru Ciocâlteu, Olguța Cocrea, Dan Grigore, Daniel Ionescu, Mircea Giurgiu, Costel Ovidenie, Dumitru Puzdrea și Ion Stoica. Cinci dintre aceștia reprezintă Partidul Blocul Național Sindical, aleși pe listele PRM, care, ulterior, le-a retras sprijinul politic.
Potrivit lui Ciontu, acestui grup urmează a i se alăture și alți deputați. El nu a dat nici un alt nume, menționând că, în ceea ce-i privește pe senatorii PPRM, există doi care ar dori să adere la noul grup, dar nu pot fi nominalizați până nu există certitudinea acestui fapt.
Corneliu Ciontu a arătat că a fost asigurat de liderul grupului PPE din Parlamentul European, Gert-Hans Poettering, de spijinul în acțiunea de structurare a unei noi formațiuni politice și a menționat că Poettring a rugat să fie informat de fiecare etapă a acestui demers. Totodată, Ciontu a precizat că există patru filiale - Iași, Botoșani, Olt și Arad - doresc să se alăture noii structuri politice.
Totodată, Ciontu a menționat că denumirea noului partid se află încă în discuție. El a adăugat că la votul din Biroul Permanent a PPRM în care s-a decis excluderea sa și a lui Anghel Stanciu din partid au fost și trei abțineri, respectiv Dorel Constantin Onaca, Petru Călian și Nicu Vasilescu, singurul dintre cei trei care a fost prezent la conferința de presă. În acest sens, Ciontu a apreciat că Dorel Onaca face parte din categoria oamenilor care "doresc să mai aștepte".
Prezent la conferința de presă, Anghel Stanciu a contestat modalitatea în care a fost exclus din PPRM.


(562 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la --


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

14 deputați îl urmează pe Ciontu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60457181930542 seconds.