Vineri, 03 Iunie 2005 - 08:30 AM Aleg.RO: Candidatura lui Cezar Preda, inabusita in fasa

Publicat de: Cristina Faighel

Averea Dupa ce s-au stins ecourile surprizei generate de intrarea in cursa pentru sefia PD a vicepresedintelui Cezar Preda, democratii privesc cu scepticism „aventura“ in care a pornit colegul lor de partid. Motivul este relativ simplu: lipsa de sustinere. Unii democrati sustin ca motiunea social-democrata cu care Cezar Preda se va prezenta la Conventia din iunie nu se bucura de sprijin in partid. Foiletonul democrat al candidaturilor la sefia formatiunii a luat deocamdata sfarsit. Astfel, in marea finala isi vor disputa suprematia doua tabere. Pe de o parte este „tandemul primarilor“, format din Emil Boc si Adriean Videanu, sustinatori ai unei motiuni populare, iar de cealalta parte, Cezar Preda cu o motiune ce continua actuala linie doctrinara a PD, sustinuta de vicepresedintele PD, Radu Berceanu.

Voci din cadrul partidului spun ca documentul cu care Cezar Preda intentioneaza sa castige sefia democratilor are o sustinere foarte slaba in partid. Ba mai mult, sunt semne mari de intrebare cat priveste sansele ca proaspatul competitor sa obtina sustinerea a cel putin 10 organizatii judetene asa cum prevede Statutul. Potrivit dispozitiilor statutare, „un proiect de motiune devine motiune acceptata si se dezbate in Conventia Nationala daca intruneste sustinerea a cel putin 10 filiale locale“.

„Daca ne uitam la cei care il sustin pe Boc ne dam seama ce sanse de izbanda are cealalta motiune. Pentru motiunea populara sunt Sorin Frunzaverde, Adriean Videanu, Vasile Blaga, Mircea Hava, dar si vicepremierul Gheorghe Seculici, adica toti cei care conteaza“, spun surse din partid. Pe de alta parte, decizia lui Berceanu de a sustine o motiune alternativa la cea a „favoritului“ Boc este privita ca o tentativa de a-si regasi un loc influent in partid si o platforma de pe care sa i se opuna lui Basescu. Pe de alta parte insa, el pare increzator in sansele lui Preda. „Cred ca avem multe sanse, chiar daca la varful partidului chestiunea pare transata(...) Sa nu creada nimeni ca jocul e jucat“, a avertizat Berceanu. El a spus ca motiunea Preda ar trebui sa aiba cele mai mari sanse in conditiile in care continua actuala linia cu care Basescu a castigat in 2001. In caz de esec insa, vicepresedintele democrat nu intentioneaza sa paraseasca PD decat daca „este imbrancit de situatie afara din partid“.


(559 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Averea

· Alte știri de la Cristina Faighel


Azi: Cea mai citită știre din sursa Averea:

Candidatura lui Cezar Preda, inabusita in fasa | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.6581609249115 seconds.