Vineri, 03 Iunie 2005 - 08:18 AM Aleg.RO: Congresmanul republican Chris Smith: Presedintele Traian Basescu este «fata noii Romanii»

Publicat de: Lacramioara Rosculet

gardianul Dupa ce devenit "prietenul" presedintelui american George W. Bush, presedintele roman Traian Basescu pare sa fi schimbat – este cert, tot in viziunea americanilor – si "fata Romaniei", asimilata inca traficului de persoane si migratiei rromilor in tarile europene. Congresmanul republican Chris Smith, vicepresedinte al Comisiei pentru Relatii Internationale din Camera Reprezentantilor si vicepresedinte al Comisiei Helsinki, a declarat ieri, la Bucuresti, ca presedintele Traian Basescu este "fata noii Romanii". Oficialul american a aratat ca "activistul" Traian Basescu se bucura de increderea SUA, care spera ca presedintele roman va face eforturi pentru promovarea de noi legi.

Desi pentru oficialii de la Bruxelles, problema Romaniei ramane fenomenul coruptiei, americanii vad insa tara noastra, alaturi de Republica Moldova, o sursa a traficului de persoane si a migratiei rromilor. Chris Smith a apreciat ca "fiecare tara din lume, inclusiv Romania, are probleme grave cu traficul de persoane", iar in cazul Romaniei, acest fenomen s-a amplificat dupa prabusirea Uniunii Sovietice. El a recomandat autoritatilor de la Bucuresti o publicitate mai mare a masurilor antitrafic, pe modelul programului promovat de presedintele american George W. Bush, "Rescue and Restore", care presupune implicarea comunitatilor locale in combaterea traficului cu persoane. Potrivit congresmanului Chris Smith, Romania a demonstrat in ultimii ani ca este o democratie, iar alegerile din 2004 au fost libere si corecte.

Totodata, Smith a reiterat faptul ca Bucurestiul este un "bun partener" pentru Statele Unite, amintind viitoarea pozitionare a unor baze militare americane in Romania.


(513 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la Lacramioara Rosculet


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Congresmanul republican Chris Smith: Presedintele Traian Basescu este «fata noii Romanii» | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57200503349304 seconds.