Joi, 02 Iunie 2005 - 08:31 AM Aleg.RO: Alianta D.A., intilniri la virf, NU

Publicat de: Alina Mihai

evenimentulzilei CNC-urile Aliantei nu s-au mai tinut de trei saptamini. Timp in care PD si PNL au vorbit pe doua voci despre temele principale de pe agenda publica. CNC-ul Aliantei nu s-a tinut nici ieri. "M-a sunat Cezar Preda sa-mi spuna ca s-a dus la CNC si ca acolo nu era nimeni, ca s-a dus de gugustiuc", ne-a declarat ieri vicepresedintele PD Radu Berceanu.
De mai bine de trei saptamini, liderii celor doua partide nu s-au mai intilnit. Democratii spun ca liberalii au venit cu propunerea ca Alianta sa nu se mai intruneasca decit in prezenta celor doi presedinti. Ori premierul este ocupat, iar democratii se pregatesc de Congres. Cert este ca, dupa alegeri, PNL si PD nu au mai luat nici o decizie politica in comun. Mai mult, lipseste chiar un purtatorul de cuvint al Aliantei, care sa prezinte unitar mesajele PNL si PD.
Aceasta functie a ramas vacanta din decembrie 2004, atunci cind Ionut Popescu a preluat portofoliul finantelor. In ultimele trei saptamini, pe agenda publica interna au existat subiecte importante: evaluarea activitatii ministrilor, criza inundatiilor, problemele din sistemul de sanatate, remanierea si restructurarea, alegerile anticipate. Surse liberale si democrate interpreteaza scurtcircuitul comunicational ca pe o urmare fireasca a viziunilor diferite ale celor doua partide, in special in privinta anticipatelor.
Democratii au imbratisat teoria lui Basescu, pe cind liberalii s-au strins in jurul lui Tariceanu pentru a-i salva guvernarea. (Alina Mihai)

Liberalii cred ca pierd din fuziune

La prima dezbatere interna din PNL, subiectul fuziunii cu PD a cazut. Marti seara, liderii politici ai liberalilor s-au intilnit cu Calin Popescu-Tariceanu si au intors pe toate fetele fu-ziunea. Potrivit unor surse liberale, din parerile exprimate liber, dar cu usile inchise, s-a desprins urmatoarea idee: daca se face fuziunea, PNL poate pierde locul privilegiat din Alianta, iar rolul PD va creste.
Mai mult, liberalii au constatat ca fuziunea va duce inevitabil la anticipate. Bineinteles ca un alt lucru mentionat in defavoarea fuziunii a fost prapastia doctrinara care-i desparte de democrati, in ideea ca acestia vor deveni populari.


(688 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la Alina Mihai


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Alianta D.A., intilniri la virf, NU | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.77457904815674 seconds.