Joi, 30 Aprilie 2015 - 05:22 AM Aleg.RO: Agentii germani au spionat companii europene la cererea SUA

Publicat de: ---

Cotidianul

Guvernul german a fost acuzat ca a mintit in fata Bundestagului, dupa ce s-a aflat ca echipa cancelarului Merkel stia ca agentii germani desfasoara activitati de spionaj economic in beneficiul Statelor Unite, scrie Thelocal .de.

“Nu avem stiinta despre actiunile de spionaj economic intreprinse de NSA sau alte agentii americane in alte tari”, a scris ministrul de Interne Thomas de Maiziere intr-o scrisoare trimisa Bundestagului pe data de 14 aprilie, ca raspuns la o interpelare a Partidului Stangii (Die Linke).

Numai ca in urma cu o saptamana presa germana a revelat faptul ca spionajul german, Bundesnachrichtendienst (BND), a spionat mai multe companii germane si europene, iar aceasta in interesul NSA. Mai mult, oficialii cancelariei federale stiau de desfasurarea acestor operatiuni de spionaj.

Cancelaria de la Berlin stia inca din 2010 ca NSA ceruse spionajul german pentru spionarea companiilor precum EADS si Eurocopter. Cele doua companii au fuzionat in cadrul Airbus.

NSA a oferit BND adresa de email, numere de telefon ale angajatilor companiilor si au cerut spionajului german sa monitorizeze convorbirile.

Ca urmare a acestor dezvaluiri, cancelaria federala a transmis ca “analizeaza daca raspunsurile oferite parlamentului in acest caz vor ramane valabile”.

Deputatul Die Linke Jan Korte a declarat pentru Der Spiegel ca “raspunsul din 14 aprilie a fost o minciuna evidenta” si ca el nu mai crede o vorba din ceea ce va transmite guvernul referitor la spionaj.

Din intregul scandal cel mai sifonat iese ministrul de Interne Thomas de Maiziere, pentru ca el a fost sef al cancelariei in perioada 2005-2009, avand responsabilitatea de a superviza activitatea spionajului.


(537 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Agentii germani au spionat companii europene la cererea SUA | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60461187362671 seconds.