Joi, 30 Aprilie 2015 - 05:22 AM Aleg.RO: Seful opozitiei fantoma

Publicat de: ---

Gândul --> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Cine spune ca Ponta pune bete-n roatele statului de drept e absolut nedrept . Ba, eu cred chiar ca premierul este dovada vie a Integrarii Democratice a politicianului in Absolut, de vreme ce toate calitatile sale se desprind de la trunchi si leviteaza prin meleag. Victor Ponta este cand sef de partid, cand premier, cand deputat, cand nu.

Mai nou, este seful propriei opozitii fata de propriul guvern.

Ce credeti?! Facandu-si socotelile in linistea Palatului, i-au iesit omului cateva miliarde de lei in minus la buget, tocmai cand isi lega baschetii la nod, ca sa plece cu trupa in Dubai, la discoteca, de Armindeni.

In consecinta, si-a spus: „Ce e prea mult strica!” - revelatie pe care a transmis-o si oamenilor sai din Senat, cerandu-le sa fie mai chibzuiti cu banii tarii, daca pe guvern l-a luat valul. Adica i-a indemnat sa taie din noul Cod Fiscal propus de executiv – altfel, considerat drept unul minunat si fara cusur -, masura „diminuarii accizei la carburant cu 18 - 20 de procente”, promisa romanului credul, masura „neimpozitarii dividendelor”, inlocuind-o cu mult mai „echitabila” reducere a cotei de impozitare a acestora, de la 16 la cinci procente, precum si alte cateva masuri, care, in final, au facut ca reducerile sa devina cresteri de taxe si impozite.

Intelegeti cum vine vorba lui?! Adica mai bine sa faca valuri in piata cu reducerea megapopulista a teveaului la apa, de vreo 50 de bani la metru cub, decat sa plateasca romanul cu 40 - 50 de bani mai putin fiecare litru de benzina/motorina, toata viata lui. Mai bine sa castige guvernul super-imagine prin reducerea TVA la alimente – masura de pe urma careia, e posibil, dat fiind majorarea preturilor, cumparatorul sa aiba zero beneficii –, decat sa ramana dividendele platite intre societati neimpozitate, iar impozitele pe masini, terenuri si cladiri nemajorate.

Apoi, dincolo de „masluirea” textului noului Cod Fiscal, si marlania luarii vorbelor inapoi, avem parte si de parsivenia asa-zisului „joc democratic”. Ca, adica, vezi Doamne, „noi guvernul am incercat sa taiem taxe, filotimi cum ne cunoasteti - ceea ce va rugam sa nu uitati la viitoarele alegeri -, dar s-au opus senatorii, prea scrufulosi la datorie. Asa e cu democratie, n-ai ce-i face!”.

Cum, care senatori? Toti senatorii. Lasa ca PSD constituie majoritatea care sprijina, sau nu, politica guvernamentala, dar ce, parca romanului ii mai sade capul la fineturi?!

El stie asa: „Guvernu’ lu’ Ponta a vrut, iar Parlamentu’ penalilor s-a opus, ca sa le ramana de furat. Pe viitor, o sa alegem si mai multi d’ai lu’ Ponta, ca sa-l sprijine cand are el nevoi!”.

Pai, nu era mai cuser sa fi venit premierul in Instanta Parlamentara Suprema, intre doua pastrari de imunitate si miruiri de frunti, si sa recunoasca cinstit ca nu mai face ce-a promis?!

Si ca-si cere scuze natiei acesteia de sacrificati, platita cu cele mai mici salarii si pensii din Europa, si care totusi supravietuieste fata cu preturile aliniate la toate preturile tarilor cele mai dezvoltate din UE?

Si ca-i roaga sa mai astepte un an, pana la alegeri, cand va micsora el, atunci, vreo doua taxe de 10 bani si doi la suta din acciza de sapte centi?

Era, dar ar fi trebuit alta stofa si alta captuseala!

Citeste si Ce a facut premierul Ponta 3 ani? Hau, hau, Basescu! Citeste si 10 ani de Ganduri Citeste si Ce am vazut in Parlament: Victor Ponta a ajuns pe culmile penibilului


(741 )

 

Link-uri înrudite

· Alte ştiri din sursa
Gândul

· Alte ştiri de la ---


Azi: Cea mai citită ştire din sursa Gândul:

Seful opozitiei fantoma | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparţin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conţinutul acestora.