Joi, 30 Aprilie 2015 - 05:22 AM Aleg.RO: Minori in club, doar cu parintii de mana

Publicat de: ---

Cotidianul

Adolescentii care nu au implinit 16 ani ar putea intra in cluburi sau baruri doar cu parintii sau tutorii legali . Asta prevede un proiect de lege care a fost adoptat de Senat. Legea va intra in vigoare doar dupa ce va avea si votul deputatilor. Adolescentii, insa, nu isi fac prea multe griji. Sunt convinsi ca pot scapa de controlul buletinului in schimbul unor atentii.

Proiectul votat de senatori prevede ca tinerii care nu au implinit 16 ani sa intre in baruri, cluburi sau cafenele, doar insotiti de parinti sau de tutori legali. Alcoolul si tutunul raman interzise pentru toti minorii.

„Penibil” sau „exagerat” - acestea sunt reactiile adolescentilor.

Nici parintii nu sunt prea incantati sa mearga cu adolescentii prin oras.

„Ei, sa fim seriosi!”, spune o femeie.

Parintii olandezi sunt, insa, obisnuiti cu astfel de reguli.

„Cred ca este bine ca tinerii sunt protejati de alcool si astfel de lucruri pana cand sunt putin mai maturi”, spune un cetatean olandez.

Initiatorul proiectului s-a inspirat din propria-i experienta experienta atunci cand a venit cu propunerea si abia asteapta sa-si insoteasca fiica la distractie.

„Ma duc in club. Îmi aduc aminte de anii tineretii. Fata mea, care este in aproape ultimul an de liceu, are o gascuta de tineri, de colegi; si i-am gasit de cateva ori intr-o crasma, intr-o bodega ordinara”, spune senatorul PNL Sebastian Grapa.

Propunerea parlamentarului a fost primita cu entuziasm in Senat: 74 de voturi pentru, niciun vot impotriva, nicio abtinere.

Totusi, adolescentii se mai pot bucura putin de libertate. Pana la intrarea in vigoare a legii mai sunt cativa pasi: votul in plenul Camerei Deputatilor si promulgarea de catre seful statului.


(636 )

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Minori in club, doar cu parintii de mana | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.