Joi, 30 Aprilie 2015 - 05:22 AM Aleg.RO: Denuntatorul lui Valcov, audiat la DNA

Publicat de: ---

7plus Autor: Cristi Ionita

Deputatul Daniel Barbulescu, cel care l-a denuntat la DNA pe Darius Valcov, fostul ministru de Finante, este audiat miercuri la Directia Nationala Anticoruptie .

 

Daniel Barbulescu este nasul lui Darius Valcov si omul care a gazduit o mare parte din averea secreta a fostului ministru de Finante. De asemenea, deputatul Daniel Barbulescu le-a povestit procurorilor cum Darius Valcov i-a oferit o importanta suma de bani pentru a deschide mai multe firme.

Daniel Barbulescu si sotia sa au facut mai multe denunturi impotriva lui Darius Valcov, iar acum procurorii DNA vor sa afla detalii despre relatiile dintre cei doi.

Valcov a fost arestat preventiv la inceputul lunii aprilie, fiind acuzat de trafic de influenta. Conform procurorilor, fostul ministru de Finante a primit, in perioada in care era primar la Slatina, doua milioane de euro de la afaceristul Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, pentru a interveni pe langa factori de decizie in vederea castigarii de catre firma respectiva a mai multor licitatii pentru lucrari in Slatina, Scornicesti, Piatra Olt si Draganesti.

De asemenea, Darius Valcov este acuzat si de efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia avuta.

In urma anchetei demarate, procurorii au stabilit ca o mare parte din averea dobandita ilegal, respectiv 90.000 de dolari, peste 1,3 milioane de lei, trei kilograme de aur si trei tablouri, a fost depozitata intr-un seif lasat spre pastrare nasului Daniel Barbulescu. Ulterior, procurorii au aflat ca, de fapt, Darius Valcov avea, in total, o colectie de peste 100 de tablouri renumite.


(475 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Denuntatorul lui Valcov, audiat la DNA | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.65474891662598 seconds.