Joi, 30 Aprilie 2015 - 05:22 AM Aleg.RO: Udrea, transferata la INCHISOAREA de la Targsor

Publicat de: ---

Cotidianul

Elena Udrea va fi mutata la Penitenciarul Targsor, potrivit unor surse citate de Antena 3 .

Udrea va ramane acolo cel mai probabil pana la o eventuala schimbare a masurii de arest preventiv din dosarul Gala Bute.

Aceeasi masura a fost aplicata in trecut si in cazul Alina Bica.

Elena Udrea nu a scapat de arest preventiv nici dupa doua luni de stat in spatele gratiilor.

Judecatorii de la instanta suprema au decis saptamana trecuta ca Udrea va ramane in continuare in arest.

Alaturi de Udrea, raman dupa gratii si Rudel Obreja si Tudor Breazu, inculpati in acelasi dosar, au decis judecatorii ÎCCJ joi.

De asemenea, instanta suprema a mentinut masura arestului la domiciliu luata fata de Stefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia, fost secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale, si cea a controlul judiciar fata de fostul ministru al Economiei Ion Ariton, Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Nationale de Investitii, si Dragos Marius Botoroaga, administratorul unei societati comerciale.

Decizia instantei nu este definitiva, putand fi atacata, insa este executorie.

Elena Udrea a reactionat vehement, dupa ce in rechizitoriul procurorilor DNA scria ca fostul ministru are mai multe genti ale caror preturi variaza intre 50.000 si 100.000 de dolari, conform b1TV.

Fostul ministru afirma, prin intermediul echipei de comunicare, ca n-ar da niciodata o asemenea suma pe un astfel de obiect si ca subiectul este inventat de procurori din lipsa de probe.

Elena Udrea a fost trimisa in judecata, in stare de arest preventiv, de procurorii DNA in dosarul "Gala Bute ".

De asemenea, procurorii continua cercetarile fata de fostul ministru sub aspectul savarsirii infractiunilor de spalare a banilor si folosirea influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite, cauza fiind disjunsa.

Potrivit unui comunicat al DNA, anchetatorii au dispus, de asemenea, disjungerea cauzei si continuarea cercetarilor fata de inculpatii Cornel Resmerita si Cristofor Alin Condoiu pentru infractiunile de abuz in serviciu, si fata de inculpatii Adrian Gardean, Miron Dorel Gardean si Miron Lupulescu pentru infractiunile de dare de mita si instigare la abuz in serviciu.

Fostul ministru al Dezvoltarii a fost arestat preventiv in Dosarul Gala Bute pe 25 februarie.

Judecatorii au refuzat cererea de inlocuire a arestului preventiv cu o masura mai blanda, astfel ca Udrea a petrecut Pastele dupa gratii.

În dosarul Gala Bute, Camera Deputatilor a incuviintat, pe 9 februarie, urmarirea penala si arestarea preventiva a Elenei Udrea pentru abuz in serviciu, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si luare de mita.

DNA a precizat ca, ulterior, in aceasta cauza au aparut noi elemente "ce au conturat suspiciunea savarsirii unor alte fapte, care nu erau cunoscute la momentul sesizarii Camerei Deputatilor".

Comunicatul DNA

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie au dispus trimiterea in judecata a urmatoarelor persoane, in legatura cu savarsirea, in perioada 2010 – 2012, a mai multor infractiuni de coruptie, asimilate si conexe infractiunilor de coruptie, privind administrarea fondurilor publice de catre Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului si de catre Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri:

in stare de arest preventiv, a inculpatilor:

UDREA ELENA – GABRIELA, ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, la data faptelor, in prezent deputat in Parlamentul Romaniei, in sarcina careia s-au retinut infractiunile de:- luare de mita (3 infractiuni),- abuz in serviciu,- tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene.

BREAZU LIBERIU TUDOR, in sarcina caruia s-au retinut infractiunea de complicitate la luare de mita.

OBREJA RUDEL, reprezentant al S.C. Europlus Computers S.R.L si presedintele Federatiei Romane de Box, la data faptelor, in sarcina caruia s-a retinut savarsirea infractiunilor de:- complicitate la luare de mita,- evaziune fiscala(2 infractiuni),- spalare de bani,

in stare de arest la domiciliu, a inculpatilor:

NASTASIA GHEORGHE, secretar general al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, la data faptelor, in sarcina caruia s-a retinut savarsirea infractiunii de luare de mita,

LUNGU STEFAN, consilier personal al ministrului al Dezvoltarii Regionale si Turismului Udrea Elena, la data faptelor, fost administrator al SC Last Time Studio SRL, in sarcina caruia s-au retinut trei infractiuni de complicitate la dare de mita.

sub control judiciar, a inculpatilor:

TOPOLICEANU ANA MARIA, director al Companiei Nationale de Investitii, la data faptei, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de luare de mita.

BOTOROAGA DRAGOS MARIUS, administrator al S.C. Consmin S.A., la data faptei, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de dare de mita.

ARITON ION, ministru al Economiei Comertului si Mediului de Afaceri, la data faptelor, in prezent senator in Parlamentul Romaniei, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de:- participatie improprie la abuz in serviciu,- folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

În rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:Inculpata Udrea Elena Gabriela, care indeplinea in acea perioada functia de ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, a coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate acesteia (inculpatii Lungu Stefan – consilier personal al ministrului, Topoliceanu Ana Maria – director CNI, Nastasia Gheorghe – secretar general al ministerului si Breazu Tudor Liberiu – asistent personal) au primit, cu stiinta inculpatei, sume de bani de la reprezentantii unor societati comerciale, pentru a le garanta plata la timp a lucrarilor finantate de minister. Sumele obtinute au intrat fie nemijlocit in patrimoniul inculpatei Udrea Elena Gabriela (in numerar ori prin plata unor bunuri si servicii), fie in patrimoniul unor persoane indicate de aceasta (Organizatia Bucuresti a unui partid si inculpatul Obreja Rudel).De asemenea, inculpata Udrea Elena Gabriela si-a exercitat atributiile in mod nelegal si a determinat alti functionari din cadrul ministerului sa isi incalce atributiile, cu prilejul achizitiei de servicii de publicitate la o gala de box profesionist, prejudiciind bugetul ministerului si creand un folos necuvenit pentru inculpatul Obreja Rudel.Inculpatul Ariton Ion, in calitate de ministru al Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, s-a alaturat demersului prin care se urmarea crearea unui folos necuvenit inculpatului Obreja Rudel cu prilejul organizarii galei de box mentionate si a determinat reprezentantii mai multor companii din subordinea ministerului sa realizeze sponsorizari intr-o modalitate interzisa de lege.Pentru a diminua cuantumul taxelor datorate la bugetul de stat pentru veniturile obtinute in modalitatile descrise anterior, inculpatul Obreja Rudel a inregistrat in contabilitatea societatii pe care o administra cheltuieli fictive.

1. În cursul anului 2010, ministrul Udrea Elena Gabriela a primit in mod indirect, pentru sine si pentru altul, prin intermediul lui Lungu Stefan, foloase materiale de la Gardean Adrian si Gardean Miron, pentru a asigura finantarea la timp a unor contracte de lucrari incheiate de S.C. Termogaz Company S.A. cu mai multe unitati administrativ teritoriale in cadrul programului „Schi pentru Romania”.La datele de 24.08.010 si 20.12.2010, mituitorii au dispus transferul sumei totale de 695.367,06 lei in patrimoniul unei societati controlate de inculpatul Lungu Stefan, prin intermediul mai multor contracte fictive de achizitie. Suma mentionata reprezinta 10% din valoarea platilor efectuate de minister catre UAT Cavnic si UAT Borsec in contul lucrarilor efectuate de S.C. Termogaz Company S.A.Din probele cauzei a rezultat ca Udrea Elena Gabriela cunostea imprejurarile esentiale referitoare la remiterea sumelor de bani, iar Lungu Stefan a folosit o parte din banii astfel obtinuti, la cererea ministrului, pentru plata unor servicii de publicitate si de monitorizare a mediului online de care au beneficiat inculpata si Organizatia Bucuresti a unui partid.

2. În perioada 2010 – 2011, ministrul Udrea Elena Gabriela, impreuna cu Topoliceanu Ana-Maria, directorul Companiei Nationale de Investitii, au primit o suma de aproximativ 300.000 lei de la Botoroaga Dragos Marius, administratorul S.C. Consmin S.A. pentru a asigura plata la timp a lucrarilor executate de societatea mentionata in baza contractelor incheiate cu Compania Nationala de Investitii.Astfel, dupa ce Compania Nationala de Investitii realiza platile catre S.C. Consmin S.A. pentru lucrarile efectuate, Botoroaga Dragos Marius dispunea transferul a 10% din suma incasata catre societatea controlata de Lungu Stefan, S.C. Last Time Studio S.R.L., in baza unor contracte de consultanta fictive. În acest mod, s-au realizat 5 plati, in valoare totala de 335.486 lei.La randul sau, Lungu Stefan dadea banii primiti lui Breazu Liberiu Tudor, persoana apropiata atat de Udrea Elena Gabriela, cat si de Topoliceanu Ana Maria. Platile se realizau fie in numerar, fie prin intermediul societatii S.C. Ekaton Consulting S.R.L. administrata de Breazu Liberiu Tudor, in baza altor contracte fictive de consultanta. În acest mod, s-au realizat 4 transferuri bancare in valoare totala de 209.762 lei si o plata in numerar de aproximativ 90.000 lei.O parte din aceste sume au fost inmanate in numerar lui Topoliceanu Ana Maria, care le-a predat la randul sau lui Udrea Elena Gabriela. Diferenta a fost folosita de Breazu Liberiu Tudor si Topoliceanu Ana Maria pentru a plati diferite cheltuieli ale inculpatei Udrea Elena Gabriela sau ale organizatiei Bucuresti a unui partid.

3. În cursul anului 2011, inculpata Udrea Elena Gabriela a cerut si a primit de la inculpatul Gardean Adrian, direct si indirect, foloase materiale in valoare de 10% din platile efectuate de minister pentru contractele de lucrari incheiate de S.C. Termogaz Company S.A. si S.C. Kranz Eurocenter S.R.L., in schimbul garantiei ca finantarile vor fi aprobate la timp.Astfel, la data de 7 februarie 2011, Udrea Elena Gabriela i-a cerut lui Gardean Adrian ca din sumele primite de la minister sa faca mai multe „sponsorizari”, transmitandu-i ca trebuie sa discute detaliile cu Nastasia Gheorghe, secretarul general al ministerului. Ulterior, Udrea Elena Gabriela i-a cerut lui Nastasia Gheorghe sa ii comunice lui Gardean Adrian ca suma solicitata este in cuantum de 10% din valoarea platilor efectuate si care urmau sa fie efectuate in cursul anului 2011.Urmare acestei solicitari, in vara anului 2011, Gardean Adrian a inmanat 200.000 euro lui Lungu Stefan, care i-a predat lui Nastasia Gheorghe, insa banii au fost restituiti de acesta dupa o zi, invocand riscul ca fapta sa fie denuntata organelor de urmarire penala.În data de 06.10.2011 Gardean Adrian a remis suma de 900.000 euro in numerar lui Nastasia Gheorghe, in contul incasarilor care urmau sa fie realizate de S.C. Termogaz Company S.A. si de S.C. Kranz Eurocenter S.R.L. din fondurile Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.Cu acelasi prilej, Nastasia Gheorghe i-a transmis lui Gardean Adrian, la cererea lui Udrea Elena Gabriela, ca suma remisa nu acoperea procentajul solicitat de ministru, avand in vedere valoarea totala a platilor care urmau sa fie efectuate catre cele doua societati, iar pentru diferenta i-a cerut virarea sumei de 3.000.000 lei in conturile unei societati controlate de Obreja Rudel.Suma de 900.000 euro a fost predata de Nastasia Gheorghe ministrului Udrea Elena Gabriela, iar diferenta de 3.000.000 lei a fost transferata de S.C. Termogaz Company S.A. in contul S.C. Europlus Computers S.R.L. la data de 28.12.2011, in baza unui contract fictiv de publicitate.

4. La data de 24.06.2011 s-a incheiat un contract de servicii, atribuit prin negocierea fara publicarea unui anunt de participare, intre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si S.C. Europlus Computers S.R.L., avand ca obiect prestarea serviciilor de promovare a Romaniei in cadrul evenimentelor desfasurate cu ocazia organizarii Galei Internationale de Box profesionist de catre Federatia Romana de Box.În baza acestui contract, prin ordinul de plata nr. 9/01.02.2012, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a efectuat plata serviciilor de promovare in valoare de 8.116.800 lei.Fondurile publice au fost utilizate intr-o modalitate interzisa de lege, respectiv pentru finantarea unui eveniment sportiv organizat de catre o societate comerciala, iar suma achitata in baza contractului constituie in intregime un prejudiciu produs in patrimoniul ministerului. Prin incheierea contractului s-a urmarit in realitate asigurarea fondurilor necesare organizarii galei de box mentionate, iar achizitia de servicii de publicitate a reprezentat doar o justificare formala, pentru care nu exista o nevoie reala a ministerului, cu unicul scop de a da o aparenta de legalitate contractului.Mai mult, contractul a fost atribuit cu incalcarea procedurilor legale de achizitie publica si au fost achizitionate servicii care nu se regasesc printre categoriile de cheltuieli eligibile pentru programele cu finantare europeana.Aceste imprejurari atrag refuzul de decontare a sumelor de catre autoritatea de management a fondurilor europene, astfel incat, din cauza modului defectuos in care functionarii si-au indeplinit atributiile de serviciu, sumele care ar fi trebuit rambursate din fonduri europene au fost suportate integral de catre bugetul de stat.Pe parcursul urmaririi penale a rezultat ca cea mai importanta contributie la savarsirea acestor fapte si la producerea rezultatului apartine inculpatei Udrea Elena Gabriela, care a luat decizia organizarii galei in urma unor discutii informale cu Obreja Rudel, a determinat adoptarea actelor normative care au creat cadrul finantarii evenimentului, a cerut in mod repetat functionarilor din subordine sa se intalneasca cu Obreja Rudel pentru a identifica solutii pentru incheierea contractului si a participat nemijlocit la stabilirea bugetului care urma sa fie alocat de catre MDRT in afara cadrului reglementat de procedura achizitiilor publice.De asemenea, a rezultat ca Udrea Elena cunostea imprejurarile esentiale ale cauzei si a acceptat posibilitatea producerii rezultatului, avand in vedere ca ii fusesera aduse la cunostinta in mai multe randuri impedimentele legale si ca a participat sau a determinat incalcarea regulilor de incheiere a contractelor de achizitie publica reglementate de O.U.G. nr. 34/2006.Totodata, faptele au produs un folos necuvenit lui Obreja Rudel, care a beneficiat de fonduri publice pentru organizarea unui eveniment comercial ale carui venituri i-au revenit in mod exclusiv.Faptele descrise anterior au determinat intocmirea cererii de finantare nr. BI/1/5/5.3/A/697, inregistrata la Organismul Intermediar pentru Turism (OIT), prin care MDRT solicita asistenta financiara nerambursabila din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), in vederea finantarii proiectului „Promovarea brandului turistic al Romaniei”, prin Programul Operational Regional 2007-2013 (POR 2007-2013).Cererea cuprinde declaratii inexacte, in conditiile in care, asa cum aratat anterior, scopul utilizarii fondurilor a fost in realitate organizarea unei gale de box care nu se regasea printre categoriile de cheltuieli eligibile, iar organizatorul nu era Federatia Romana de Box, imprejurari cunoscute de reprezentantii ministerului.Rezultatul nu s-a produs, iar fondurile europene nu au fost fraudate, deoarece Autoritatea de Management a suspendat solutionarea cererii de rambursare ca urmare a sesizarii organelor de urmarire penala.

5. În cursul anului 2011, Ariton Ion i-a determinat pe reprezentantii a 10 companii de stat aflate in subordinea sa (Hidroelectrica S.A., Transelectrica S.A., Nuclearelectrica S.A., S.N.T.G.N. Transgaz S.A., Complexul Energetic Turceni S.A., Complexul Energetic Rovinari S.A., S.N.G.N. Romgaz S.A., Oil Terminal S.A., IAR S.A. si Societatea Nationala a Apelor Minerale S.A.) sa sponsorizeze organizarea galei internationale de box profesionist in cadrul careia a evoluat sportivul Lucian Bute.În conditiile in care evenimentul era organizat de societatea comerciala cu capital privat S.C. EUROPLUS COMPUTERS S.R.L., care a fost si beneficiarul real al sumelor, sponsorizarea galei de box era interzisa de Legea nr. 32/1994. Astfel, potrivit art. 3 alin. 2 din actul normativ mentionat, societatile comerciale cu capital majoritar de stat nu pot efectua activitati de sponsorizare avand ca beneficiari societati comerciale cu capital privat.În acest context, atributiile de serviciu ale functionarilor care au incheiat contractele de sponsorizare au fost exercitate in mod defectuos, iar suma totala de 1.742.830 lei care a facut obiectul sponsorizarilor constituie prejudiciu pentru companiile mentionate.Din probele administrate a rezultat ca sponsorizarile nu s-ar fi incheiat in lipsa interventiei ministrului, iar sumele ar fi ramas in patrimoniul companiilor cu capital majoritar de stat.Totodata, suma are natura unui folos nejustificat obtinut de Obreja Rudel, in conditiile in care sponsorizarea evenimentului era interzisa de lege. Fondurile obtinute au fost folosite pentru plata cheltuielilor de organizare, in conditiile in care unicul beneficiar al veniturilor galei a fost societatea S.C. Europlus Computers S.R.L., de unde au fost transferate in patrimoniul administratorului Obreja Rudel.Pentru a determina reprezentantii companiilor sa adopte conduita mentionata anterior, Ariton Ion si-a folosit autoritatea si influenta derivata din functiile de ministru al Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, senator si presedinte al filialei judetene Sibiu a unui partid politic.Prin folosirea autoritatii si influentei, Ariton Ion a urmarit transferul nelegal al sumei de 1.742.830 lei in patrimoniul S.C. Europlus Computers S.R.L.

6. În perioada octombrie 2011 - august 2012, Obreja Rudel a realizat demersuri pentru a obtine inscrisuri emise de societatile tip fantoma SC Biovros SRL si SC Egeo Pro Market SRL care atestau efectuarea de cheltuieli fictive de publicitate si consultanta, documente pe care le-a inregistrat ulterior in contabilitatea S.C. Europlus Computers S.R.L.În acest mod, s-a urmarit diminuarea obligatiile de plata la buget in contul taxei pe valoare adaugata incasate si a profitului obtinut in urma Galei Bute si a tranzactiilor fictive incheiate cu Termogaz Company si a fost prejudiciat bugetul de stat cu suma totala de 737.507 lei.Sumele obtinute prin tranzactiile incheiate cu Biovros S.R.L. au fost retrase in numerar de persoanele care controlau in fapt firmele fantoma in vara anului 2012 si au fost restituite lui Obreja Rudel, fiind astfel ascunsa originea ilicita a acestora.

În cauza, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile ce apartin inculpatilor Udrea Elena Gabriela, Ariton Ion, Obreja Rudel, Resmerita Cornel, Condoiu Cristofor Alin, Gardean Adrian, Gardean Miron Dorel si Lupulescu Miron.

Procurorii anticoruptie au dispus disjungerea cauzei si continuarea cercetarilor fata de inculpatii Resmerita Cornel si Condoiu Cristofor Alin pentru infractiunile de abuz in serviciu si fata de inculpatii Gardean Adrian, Gardean Miron Dorel si Lupulescu Miron pentru infractiunile de dare de mita si instigare la abuz in serviciu.

De asemenea, pentru infractiunile de spalare a banilor si folosirea influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite, retinute in sarcina inculpatei Udrea Elena Gabriela, cauza a fost disjunsa si continua cercetarile".

Pentru ce intervenea Elena Udrea la anumite medii de informare. Unde au gasit procurorii urmele interventiilor Elenei Udrea. Cum primea bani PDL Bucuresti, organizatie condusa de Elena Udrea.

Interventii pentru eliminarea stirilor critice

Ani de zile, Cotidianul.ro si alte medii de informare independente au semnalat ca Elena Udrea avea „relatii speciale” cu anumite publicatii, si nu numai. Mai pe romaneste beneficia de articole favorabile, iar in situatia in care apareau si articole critice, intervene direct pentru eliminarea acestora. Site-ul Stiripesurse.ro a publicat fragmente din rechizitoriul de marti al procurorilor din care reies aceste aspecte. „Breazu Tudor Liberiu a intermediat relatia dintre Udrea Elena Gabriela cu mai multe organizatii de presa apropiate acesteia. Astfel, in urma perchezitiei informatice au fost identificate numeroase mesaje de posta electronica prin care inculpatul transmitea redactorilor solicitarile inculpatei de a difuza stiri cu un anumit continut sau de a elimina stiri deja difuzate si care nu ii erau favorabile, inclusiv cu privire la faptele care formeaza obiectul prezentei cauze”.Corect ar fi ca procurorii sa dea publicitatii care au fost „organizatiile de presa” favorabile Elenei Udrea. Opinia publica trebuie sa stie de cine a fost mintita in perioada in care Elena Udrea se afla pe cai mari. În plus, publicarea listei cu mediile de presa care au fost favorabile Elenei Udrea ar insemna un prim pas spre asanarea presei romane.

Donatii fictive la PDL Bucuresti

Tot in rechizitoriul procurorilor se mai arata ca organizatia Bucuresti a PDL, condusa de Elena Udrea a utilizat bani negri pentru diferite finantari. Citam din rechizitoriu: „Pe parcursul cercetarilor au fost identificate mai multe plati in numerar efectuate de inculpati in perioada care a urmat savarsirii faptelor in favoarea Organizatiei Bucuresti a PDL sau a inculpatei Udrea Elena Gabriela. În conditiile in care aceste sume depasesc veniturile declarate de inculpati in aceasta perioada si nu corespund retragerilor in numerar efectuate din conturile bancare, exista suspiciunea ca provin din infractiunea de luare de mita descrisa anterior sau din alte infractiuni de coruptie savarsite in aceeasi perioada, aspecte cu privire la care urmeaza sa se dispuna disjungerea in vederea continuarii cercetarilor pentru infractiunea de spalare de bani. Astfel, la data de 15.12.2011, in contabilitatea organizatiei Bucuresti a PDL s-au inregistrat 4 depuneri in numerar in valoare totala de 215.000 RON, provenind aparent din donatii incasate prin intermediul unor chitante cu numere consecutive. Probele administrate au demonstrat ca aceste operatiuni au caracter fictiv, iar chitantele au fost emise pe numele unor persoane care nu recunosc efectuarea acestor donatii si care obtineau venituri modeste (pensionari, persoane fara ocupatie etc.), ce nu le-ar fi permis sa detina asemenea lichiditati.

Suma a fost folosita integral pentru plata unui contract de publicitate incheiat de inculpata Udrea Elena Gabriela cu societatea Map Advertising. Cu privire la aceasta suma, martorul Felix Tataru a aratat ca plata a fost intarziata fata de data prevazuta in contract, iar pentru recuperarea creantei a avut mai multe discutii cu inculpata Udrea Elena Gabriela. Totodata, inculpatul Breazu Tudor Liberiu a aratat ca nu isi aminteste cu exactitate cum s-a realizat aceasta plata, dar ca este posibil sa fi transmis in acest scop suma de 50.000 euro in numerar la cererea inculpatei Udrea Elena. Suma este mentionata si intr-o convorbire dintre Topoliceanu Ana Maria si Breazu Tudor Liberiu, depusa de acesta la dosar si care o privea pe inculpata Udrea Elena Gabriela. De asemenea, au fost identificate alte 12 donatii fictive inregistrate in cursul anului 2012 care au fost folosite pentru plata unor contracte de publicitate si consultanta politica in campania electorala pentru alegerile locale, precum si pentru plata salariatilor organizatiei in lunile mai si iunie 2012”. (Sursa; stiripesure.ro)


(694 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Udrea, transferata la INCHISOAREA de la Targsor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59877800941467 seconds.