Joi, 30 Aprilie 2015 - 05:22 AM Aleg.RO: Camera Deputatilor A RESPINS cererea DNA de arestare a deputatului PSD Ion Ochi

Publicat de: ---

Gândul

Parlamentarii mai salveaza un coleg de la arestare preventiva . Camera Deputatilor a respins cererea procurorilor de retinere si arestare preventiva a deputatului PSD Ion Ochi. El e acuzat de fapte de coruptie comise in 2011, cand indeplinea functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Brasov.

Desi soarta deputatului Ion Ochi parea pecetluita de Comisia juridica, in plen, social-democratul a reusit sa-i emotioneze pe colegii sai.

Si colegii s-au considerat datori sa-l apere in fata anchetatorilor.

Ar fi fost necesare voturile a jumatate plus unu din numarul deputatilor prezenti, adica 139. Liderul majoritatii parlamentare spune ca si Opozitia a votat impotriva ridicarii imunitatii lui Ion Ochi.

Seful statului a criticat imunitatea alesilor in repetate randuri.Iar expertul anticoruptie de la Departamentul de stat al SUA ne-a explicat si de ce ar trebui rezolvata aceasta problema: "Unul dintre principiile de baza ale democratiei e ca fiecare este egal in fata legii si nimeni nu poate fi mai presus de lege. Pentru ca oamenii sa aiba incredere in stat, pentru a statornici increderea publica, e important ca nimeni sa nu fie imun. Imunitatea este ceva grav, pentru ca ataca chiar inima unei democratii puternice si integritatea institutiilor publice".

Procurorii anticoruptie au cerut retinerea si arestarea deputatului PSD. Il acuza pe Ion Ochi ca in perioada in care a fost vicepresedinte al Consiliului Judetean Brasov, a luat mita aproape jumatate de milion de lei, pentru un contract de asfaltare cu dedicatie.

ACTUALIZARE 16.30 S-au inregistrat 108 voturi pentru. Voturi contra 152.  Nu a fost intrunita majoritatea necesara pentru aprobarea cererii DNA, a constatat Camera Deputatilor.


(754 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Camera Deputatilor A RESPINS cererea DNA de arestare a deputatului PSD Ion Ochi | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.