Joi, 30 Aprilie 2015 - 05:22 AM Aleg.RO: Deputat la deputat nu-si scoate Ochi

Publicat de: ---

Gândul --> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Deputatul PSD Ion Ochi nu va putea ajunge in fata unui judecator de drepturi si libertati, asta pentru ca deputatii au respins solicitarea procurorilor DNA de a incuviinta retinerea si arestarea sa preventiva . La final, doar 108 deputati au votat ”pentru”, in timp ce 152 s-au pronuntat ”impotriva”.

Potrivit Regulamentului Camerei Deputatilor, dar si a Statutului senatorilor si deputatilor, pentru ca o astfel de cerere sa fie aprobata, era nevoie de votul a jumatate plus unu din numarul deputatilor prezenti. In plenul de miercuri, au fost prezenti 276 de deputati, ceea ce inseamna ca ar fi fost nevoie de 139 de voturi.

In cadrul dezbaterilor, Ion Ochi a fost singurul care a luat cuvantul. Deputatul PSD le-a vorbit colegilor sai despre cat de ”trist este sa ajungi in fata Parlamentului, sa fii nevoit sa te dezvinovatesti atunci cand esti nevinovat”.

Ca parlamentar, a mai spus pesedistul, nu va fi niciodata de acord ca arestarea preventiva sa fie o regula, si nu o exceptie.

”Ma intreb oare ce s-a intamplat acum, daca atunci s-a decis neinceperea urmaririi penale, ce s-a intamplat acum de sunt bun de legat? Cat am fost vicepresedinte la Consiliul Judetean, am respectat legile am considerat ca ce e bine pentru toti, e bine pentru fiecare. Am ramas un om cinstit, un om onest. Nu doresc nimanui dificultati si tulburari chinuitoare. Am toata deschiderea fata de justitie. Nu consider ca este un gest de curaj sa mergi in fata instantei, ci e un gest de normalitate. Ca parlamentar, cand vine vorba despre libertatea unui om, nu voi fi niciodata de acord ca exceptia sa devina regula”, a declarat Ion Ochi, in plenul Camerei Deputatilor.

Cum a ajuns Ion Ochi in vizorul DNA

Procurorii anticoruptie au cerut retinerea si arestarea preventiva a deputatului PSD Ion Ochi, acesta fiind acuzat de luare de mita si abuz in seriviciu.

El este suspectat ca in perioada in care a fost vicepresedinte al Consiliului Judetean Brasov, a luat mita de 490.000 de lei, incredintand un contract de asfaltare cu dedicatie.

DNA il acuza pe Ochi ca, in a doua jumatate a anului 2011, cand acesta era vicepresedinte al CJ Brasov, ar fi convenit cu omul de afaceri Dorin Cristian Nica ca firma acestuia sa execute lucrari de reparatie a drumului judetean 112D (Prejmer - Lunca Calnicului). „Prin aceasta, a urmarit obtinerea de foloase materiale necuvenite, precum si de capital electoral pentru alegerile parlamentare care urmau sa se desfasoare in toamna anului 2012 (alegeri in urma carora a si devenit deputat)”, sustine DNA.

Firma respectiva a executat 60% din lucrari fara sa existe vreun contract cu CJ Brasov sau cerinte tehnice. Intelegerea dintre Ochi si omul de afaceri a fost ca firma acestuia sa achizitioneze materialele de constructie de la firma lui Ion Ochi, de unde si acuzatia de luare de mita. Firma deputatului Ochi a primit 490.000 de lei de la firma lui Nica, pentru „agregate minerale”, conform DNA. Banii au fost remisi abia dupa ce firma lui Nica a primit banii de la CJ Brasov, deci spaga s-a platit practic din banii publici.

Pentru a putea deconta lucrarile de la bugetul CJ Brasov, s-a organizat o licitatie-fantoma, arata DNA. Firma lui Nica a participat la „o procedura formala de achizitie publica, context in care, la instigarea inculpatului Ochi Ion, comisia de evaluare a ofertelor a declarat castigatoare  societatea omului de afaceri cu un punctaj maxim, desi oferta depusa  nu a fost in realitate analizata”, conform DNA.

Pentru a se asigura ca firma lui Nica iese castigatoare, Ion Ochi i-ar fi determinat pe ceilalti participanti la licitatie, care au contestat procedura de achizitie, sa-si retraga plangerile, sustine DNA.

Citeste si Deputatul Ochi, dupa ce Comisia juridica a avizat favorabil cererea de arestare preventiva: Nu sunt vinovat, acest lucru fiind certificat de DNA in 2014 Citeste si Deputatul Ochi (PSD), acuzat de luare de mita: ”Sunt altceva decat stiti dumneavoastra cu oamenii astia cu coruptia”


(688 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Deputat la deputat nu-si scoate Ochi | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.