Marți, 28 Aprilie 2015 - 05:32 AM Aleg.RO: ASSAI: Misu Negritoiu protejeaza asiguratorii in dauna cetatenilor

Publicat de: ---

7plus Autor: Arpad Dobre

Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI) cere  demiterea presedintelui Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Misu Negritoiu, legiferarea corpului evaluatorilor independenti si incetarea lobby-ului in favoarea asiguratorilor si defavoarea consumatorilor de produse din domeniul asigurarilor .

 

Pagubitii RCA cer demiterea lui Misu Negritoiu

Presedintele ASSAI, Cristian Muntean, a anuntat , ieri, ca asociatia pe care o conduce, impreuna cu mai multe organizatii pentru protectia consumatorului si din transporturi organizeaza, in 29 aprilie, un miting in fata Palatului Parlamentului si sediului ASF. Alaturi de ei sunt asteptati, incepand de la ora 10.00,  sute de soferi, iar principale revendicari ale protestatarilor sunt:

1.         Legiferarea de urgenta a Corpului Expertilor si Evaluatorilor Tehnici Independenti (CEETAR). Proiectul de lege este in beneficiul celor peste cinci milioane de proprietari de autovehicule din Romania, sistemul functionand cu succes de mai bine de 15 ani in tari din vestul Europei.

2.         Demiterea presedintelui ASF, Misu Negritoiu, despre care Cristian Muntean sustine ca este ?cel mai nociv presedinte pe care l-au avut vreodata ASF si CSA?. Conform ASSAI, Negritoiu ar proteja fatis interesele financiare ale corporatiilor din piata de asigurari in detrimentul milioanelor de asigurati romani.

3.         Oprirea demersurilor de lobby ale unor parlamentari, in frunte cu presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, in favoarea societatilor de asigurari. ?Acestora le reamintim ca au fost alesi pentru a reprezenta interesele cetatenilor acestei tari si nu interesele financiare ale unor corporatii financiare cu care au relatii nepotrivite?, a mentionat Muntean.

4.         Abrogarea normei recent adoptate de ASF privind reclamatiile, despre care ASSAI sustine ca protejeaza firmele de asigurari in defavoarea clientilor acestora.

5.         Abrogarea de urgenta a recent adoptatei norme RCA, care permite reducerea despagubirilor cu 30-50% in cazul daunelor majore.

 


(215 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

ASSAI: Misu Negritoiu protejeaza asiguratorii in dauna cetatenilor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.4592490196228 seconds.