Marți, 28 Aprilie 2015 - 05:32 AM Aleg.RO: Comisia juridica a dat aviz pentru retinerea si arestarea preventiva a lui Ion Ochi. Deputatul PSD sustine ca este nevinovat

Publicat de: ---

Gândul

Au fost inregistrate 13 voturi pentru arestarea preventiva, 4 impotriva, 5 abtineri si un vot anulat, iar pentru retinere au fost 13 voturi pentru, 4 impotriva, 5 abtineri si unul anulat .

Ion Ochi a fost prezent la comisie, sedinta desfasurandu-se in absenta ziaristilor.

Ciprian Nica a spus ca deputatul Ochi le-a spus membrilor comisiei sa voteze pentru arestare, intrucat ca are incredere in justitie.

”Domnul Ochi chiar ne-a rugat si a insistat sa votam si pentru retinere, si pentru arestare, pentru ca domnia-sa are incredere in justitia din Romania, sustine ca este nevinovat, mai ales ca, in prima faza, i s-a dat neinceperea urmaririi penale, solutie care nu a fost confirmata de un procuror-sef sau sef de sectie si s-a reluat cercetarea cu privire la domnia-sa. A insistat sa votam pentru retinerea si arestare, pentru ca domnia-sa area incredere in justitia din Romania”, a spus Nica.

Deputatul Ion Ochi a declarat, dupa sedinta, ca nu a cerut nimic colegilor din comisie. ”Eu am prezentat faptele si documentele din dosar, nu am cerut nimic. Nici nu puteam sa cer, votul este imperativ”, a adaugat Ochi.

Deputatul PSD Ion Ochi a declarat, luni, dupa ce Comisia juridica a avizat favorabil cererea de arestare preventiva a sa, ca nu este vinovat, acest lucru fiind certificat de o decizie a DNA din 2014, ca nu se sustrage de la judecata, dar nu-i e ”totuna” daca ii sunt sau nu respectate drepturile.

”Eu nu sunt vinovat, iar acest lucru l-au certificat cei de la DNA, Brasov intr-o rezolutie data in 2014 unde, pe aceeasi fapta, am primit neinceperea urmaririi penale, adica pe abuz in serviciu”, a afirmat Ochi.

Intrebat daca a intervenit pe langa un om de afaceri ca acesta sa primeasca contractul pentru drumul din Prejmer, iar contractul a fost semnat dupa ce a inceput executia, Ochi a spus ca nu va intra in detaliile din dosar.

”Nu va pot explica acest lucru acum, pentu ca sunt detalii din dosar. Dreptatea, din punctul meu de vedere si dupa tezele celor care s-au pronuntat asupra dreptatii, este un raport de convenienta intre lucruri care nu se schimba, indiferent de cei care stau in spatele lucrurilor si cei care analizeaza lucrurile, indiferent de timpul la care le analizeaza. Nu este vorba deloc de filosofie, este vorba de un lucru, niste fapte pe care noi, din Consiliul Judetean, le-am facut in 2011, care au constituit obiectul unui dosar de cercetare penala, s-a pronuntat DNA, nu au aparut elemente noi in acest dosar. Nu sunt fapte pe care sa le fi facut dupa plecarea mea de la CJ care sa motiveze in vreun fel retinerea sau arestarea”, a explicat deputatul PSD.

El a aratat ca solicitarea de retinerea si arestarea a sa este motivata de faptul ca are calitatea de parlamentar si ca este membru al unui partid politic aflat la guvernare. ”Asta nu este un motiv de substanta, care sa lipseasca de libertate un om”, a adaugat Ochi.

Ochi a mai spus ca nu s-a hotarat ce va spune parlamentarilor in plen si ca respecta votul colegilor.

”Nu am hotarat ce le voi spune colegilor in plen. Astazi s-a dat un vot pentru, e un vot pe care il respect, voi respecta si votul din plen. Nu ma sustrag de la a prezenta faptele in fata justitiei, de la judecata, dar nu-mi este totuna daca imi sunt sau nu respectate drepturile de cetatean”, a aratat Ochi.

”Suntem in situatia in care imi amintesc ca acum 36 de ani am dat examen de admitere in treapta I de liceu si a fost o fraza unde trebuia sa analizam partile de vorbire: «Imparat slavit e codrul», de Mihai Eminescu. Dupa examen, m-am dus sa ma consult cu profesorul meu de clasa, care era subiectul. El imi spune: «Cui i-ai pus intrebarea?» si eu am spus: «Cine este imparatul? Codrul». El a spus: «Dar de ce nu ai spus: Cine este codrul? Imparat». In situatia asta suntem acum. Trebuie sa stabilim exact daca se ia substantivul de pe primul loc sau nu”, a povestit Ochi.

Intrebat daca are un razboi cu liderul PSD de la Brasov, Constantin Nita, Ion Ochi a spus: ”Toate litigiile dintre membrii unui partid se solutioneaza potrivit legii de catre organele de conducere al partidului, nu trebuie sa analizeze DNA neintelegeri intre mine si membrii partidului. Eu stiu multe lucruri si le-am prezentat toate cu sinceritate in fata organelor de ancheta, aceeasi deschidere o am si acum, o sa merg cu sinceritate pentru ca sunt direct interesat in aflarea adevarului pentru ca se pune problema restrangerii liberatatii mele. Sunt comvins ca daca se va finaliza cu un rechizitoriu, voi demonstra in fasa instantei nevinovatia mea, dar sper sa nu se ajunga acolo. Nu am dat inca o declaratie la Brasov, acum dupa redeschiderea dosarului”.

DNA a cerut, saptamana trecuta, Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatului PSD Ion Ochi, el fiind suspectat ca in perioada in care a fost vicepresedinte al Consiliului Judetean Brasov a aprobat contracte cu dedicatie, el fiind acuzat de luare de mita si abuz in serviciu. .


(236 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Comisia juridica a dat aviz pentru retinerea si arestarea preventiva a lui Ion Ochi. Deputatul PSD sustine ca este nevinovat | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58223295211792 seconds.