Luni, 27 Aprilie 2015 - 05:43 AM Aleg.RO: Senatorii se opun ieftinirii benzinei

Publicat de: ---

romanialibera ?ansele ca benzina sa fie mai ieftina in 2016 scad, intrucat senatorii din Comisia de Buget nu au fost de acord cu micsorarea accizelor la carburanti din 2016, asa cum propunea Guvernul prin noul Cod Fiscal, transmite Digi 24 . 

De asemenea, parlamentarii nu au fost de acord nici cu eliminarea impozitului pe dividende. Lucrurile s-ar mai putea schimba insa in Camera Deputatilor, care este for decizional.

?Noi am dorit sa nu avem surprize, datorita impactului. Avem o tinta de deficit de 3% care trebuie respectata si, din calculele noastre, nu prea se acopereau. Trebuia sa echilibram. Asa am considerat?, a explicat presedintele Comisiei pentru Buget din Senat, Viorel Arcas. 

Cite?te ?i: Cristina Pocora (PNL) cere reducerea TVA la 5% pentru produsele pentru copii

Accizele la benzina si motorina ar fi trebuit sa se reduca cu pana la 20% de la 1 ianuarie 2016. Masura ar fi trebuit sa aduca ieftiniri de 40 de bani pentru fiecare litru de combustibil. Senatorii nu impartasesc insa intocmai politica fiscala a Guvernului.

?Acciza propusa de noi in Codul Fiscal, sa fie redusa de anul viitor la combustibil, a fost eliminata de catre Senat, la Comisia de buget. Asta inseamna, pe buget, un efort mai mic cu trei miliarde si ceva de lei, aproximativ?, a spus ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, la un post de televiziune.

La un plin de benzina, ?oferii ar fi economisit cate 20 de lei, in medie. In prezent, ?oferii romani platesc mai mult ca locuitorii Luxemburgului sau ai Cehiei pentru alimentarea masinii cu combustibil, in conditiile in care salariile romanilor sunt printre cele mai mici din Europa.

Cite?te ?i: Teodorovici: Reducerea TVA la apa va reprezenta un sprijin atat pentru popula?ie, cat ?i pentru operatorii de apa

Senatorii nu au fost de acord nici cu eliminarea impozitului pe dividende, de 16% in prezent. Masura ar fi ajutat bursa de la Bucuresti, cu un efort mic din partea statului. Bugetul ar fi pierdut 1,6 miliarde de lei pe an, potrivit calculelor Ministerului de Finante.

?In Senat s-a facut un amendament si s-a propus o impozitare cu 5% de la 1 ianuarie 2016. Este, totusi, o modificare de la 16% la 5%?, a spus ministrul de Finante.

Parlamentarii nu au umblat insa si la alte taxe de pe lista propusa de noul Cod Fiscal. De anul viitor, Taxa pe Valoarea Adaugata se va reduce la 20% pentru toate produsele, iar cota de 9% pentru alimente va intra in vigoare inca din aceasta vara. 

Noul smartphone Evolio Neos - Dual sim ultraperformant la 579 lei! comenteaza /* (c)


(237 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
România Liberă

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa România Liberă:

Senatorii se opun ieftinirii benzinei | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60302209854126 seconds.