Luni, 27 Aprilie 2015 - 05:43 AM Aleg.RO: Un deputat propune un proiect de lege privind revenirea la denumirea de „tigani“ pentru persoanele de etnie roma

Publicat de: ---

Gndul --> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

„Sunt constient ca acest proiect va naste multe controverse, dar trebuie sa tinem cont de felul in care romanii din strainatate au de suferit in urma confuziei dintre romi si romani . Am primit mii de solicitari sa pun capat acestei confuzii care ne-a afectat teribil in ultimii ani”, scrie Diaconu pe blogul personal.

El adaugat ca aceasta confuzie a adus prejudicii de imagine Romaniei si a dat ca exemplu documentarul „The Romanians are coming” difuzat de canalul britanic Channel 4. „Acest documentar s-a bazat exact pe confuzia intre romi si romani, titlul sau fiind despre venirea romanilor in Marea Britanie, dar materialul punand accentul pe comportamentul si viata tiganilor in Marea Britanie”, explica Diaconu.

Iata cum arata proiectul:

Proiect de lege privind revenirea la denumirea oficiala de „tigani” a persoanelor intitulate „de etnie roma“

1. Denumirea oficiala a etniei rome in Romania revine la denumirea de etnie „tiganeasca”.

2. Etnicii romi se intituleaza in mod oficial „tigani”. Denumirile „tigan”, „tiganesc” si derivatele lor nu sunt folosite in sens peiorativ.

3. Toate documentele si denumirile oficiale din Romania utilizeaza denumirea de „tigan”, „tiganesc” si derivatele lor in loc de „rom”, „rrom”, „romani” si derivatele lor.  

Diaconu a fost ales deputat in 2012 in Colegiul 17 Bucuresti (Sectorul 4), iar inainte a fost presedintele Consiliului Local al Sectorului 4. El a lansat Partidului Romania Unita in august 2014 si sustine ca acesta reprezinta „o alternativa la clasa politica a ultimilor 25 de ani”.

Citeste si Nunta la PNL. Vicepresedintele Mihai Voicu s-a casatorit cu presedinta studentilor liberali Citeste si Ponta ii invita la Parlament pe toti cei care au semnat motiunea contra lui Ungureanu, in 2012 Citeste si Fosta purtatoare de cuvant a lui Iohannis isi explica „scurta experienta” la Cotroceni intr-un poem ironic: „Sa fi schimbat macar perdelele palatului/ m-as fi numit, prin decret, dama cu perdele”


(339 )

 

Link-uri înrudite

· Alte tiri din sursa
Gndul

· Alte tiri de la ---


Azi: Cea mai citit tire din sursa Gndul:

Un deputat propune un proiect de lege privind revenirea la denumirea de „tigani“ pentru persoanele de etnie roma | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparin autorilor. Nu suntem responsabili pentru coninutul acestora.