Marți, 21 Aprilie 2015 - 05:52 AM Aleg.RO: DNA vrea mandate de retinere pentru 72 de ore

Publicat de: ---

Cotidianul

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a trimis la Parlament, catre Comisia de revizuire a Constitutiei, punctele cheie in care DNA isi doreste modificarea Constitutiei .

Unul dintre punctele principale vizate se refera la modificarea perioadei de retinere de la 24 de ore la 72 de ore.

Conform stiripesurse.ro, DNA mai cere ca parlamentarii sa mai aiba imunitate doar pentru declaratii politice, dar si simplicarea procedurii prin care pot ridica ministri sau fosti ministri.

Propunerea CSM pentru noua Constitutie

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii propune, pentru asigurarea echilibrului celor trei puteri ale statului, ca trei judecatori ai Curtii Constitutionale sa fie numiti de Parlament, trei de presedintele Romaniei si trei de catre CSM, nu de catre Senat, asa cum se intampla in prezent.

„În concordanta cu rolul de garant al independentei justitiei pe care legea fundamentala l-a acordat Consiliului Superior al Magistraturii, inclusiv din perspectiva gestionarii carierei magistratilor, s-a apreciat ca numirea a trei judecatori la Curtea Constitutionala din randul magistratilor de catre Consiliul Superior al Magistraturii reprezinta, in egala masura, o garantie a independentei politice a celor ce urmeaza sa fie numiti”, conform CSM.

La sfarsitul lunii martie, CSM a transmis Comisiei comune a Camerei Deputatilor si Senatului mai multe propuneri de modificare si completare a initiativei legislative pentru revizuirea Constitutiei.


(315 )

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

DNA vrea mandate de retinere pentru 72 de ore | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.