Marți, 21 Aprilie 2015 - 05:52 AM Aleg.RO: "Parlamentul poate sa decida singur in privinta pensiilor speciale"

Publicat de: ---

Bursa      Premierul Victor Ponta, presedintele PSD, a declarat ieri ca Parlamentul poate sa decida in privinta pensiilor speciale ale senatorilor si deputatilor .
     "In ceea ce ma priveste, mai am totusi foarte mult pana la incheierea mandatului", a afirmat Ponta, la sediul central al PSD, potrivit Agerpres.
     Proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari a fost depus recent la Parlament, dupa ce initiatorii au strans 256 de semnaturi pentru sustinerea lui, atat din arcul majoritatii guvernamentale, cat si de la opozitie, a declarat unul dintre initiatori, deputatul PSD Petre Daea. Proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari prevede ca un fost deputat sau senator care a avut trei mandate va primi o indemnizatie speciala de 4.000 de lei, a mai spus Petre Daea.
     Indemnizatia de parlamentar ar urma sa se actualizeze ori de cate ori se majoreaza sau se indexeaza indemnizatia bruta lunara a unui deputat sau senator aflat in exercitarea mandatului, cu aceeasi data.
     Potrivit calculelor initiatorilor, un fost deputat sau senator care a avut trei mandate va primi o indemnizatie speciala de 4.000 de lei, iar unul care a avut un singur mandat va primi 1.500 de lei.
      POCORA(PNL): "Ponta sa spuna clar daca sustine sau nu legea privind pensiile speciale ale parlamentarilor"
     Vicepresedintele PNL Cristina Pocora ii cere premierului Victor Ponta sa anunte clar daca sustine sau nu legea privind pensiile speciale ale parlamentarilor si sa precizeze, totodata, daca a demisionat din functia de deputat.
     Cristina Pocora sustine intr-un comunicat: "Ii solicit lui Victor Ponta, daca are un minim respect pentru cei care l-au votat sau pentru cei care urmaresc cu atentie declaratiile sale publice, sa anunte oficial daca a demisionat din calitatea de deputat sau sa recunoasca faptul ca a mintit. Ii cer, totodata, lui Victor Ponta sa dea dovada de barbatie si sa spuna clar daca sustine sau nu aceasta lege privind pensiile speciale, initiata de 180 de parlamentari PSD".
     De asemenea, politicianul il acuza pe premier ca "si-a dat adevarata masura a modului in care intelege sa faca politica atunci cand a spus ca voteaza impotriva unui proiect controversat, ca deputat, desi il sustine, ca premier".
     "Astazi, fiind pus intr-o situatie similara si intrebat despre un alt proiect controversat, cel privind pensiile speciale, Ponta a raspuns precizand nici mai mult nici mai putin ca nu este deputat, ci presedinte al PSD si prim-ministru. In aceste conditii, exista doua variante logice: ori Ponta a demisionat din Camera Deputatilor si nu se stie nimic oficial, ori minte atunci cand spune ca nu este deputat, negand evidenta", mai afirma Pocora.
      Mircovici: Proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari, trimis catre Birourile permanente reunite
     Proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari a fost trimis catre Birourile permanente reunite ale celor doua Camere, a anuntat ieri secretarul Camerei Deputatilor, Niculae Mircovici.
     Oficialul a spus: "Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si senatorilor a fost trimisa pentru a fi prezentata in sedinta comuna a Birourilor permanente ale celor doua Camere".
     El a adaugat ca nu a avut loc nicio discutie in Biroul permanent al Camerei referitoare la retragerea semnaturilor liberalilor de pe proiectul de lege.
     Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat ieri, potrivit Agerpres, ca presedintele Klaus Iohannis a fost informat despre faptul ca sunt in curs de retragere semnaturile liberalilor de pe proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari.
      Senatorul Mihaela Popa cere parlamentarilor ieseni sa isi retraga semnatura de pe proiectul privind pensiile speciale
     Senatorul Mihaela Popa si le solicita tuturor senatorilor si deputatilor de Iasi sa isi retraga semnatura de pe propunerea legislativa privind pensiile speciale ale parlamentarilor. Ea a declarat ieri ca, in prezent, Romania nu isi permite nici financiar, nici moral o propunere legislativa cu privire la majorarea pensiilor speciale.
     Mihaela Popa a spus: "Romania are una dintre cele mai mici pensii medii din Europa, cea mai mare rata de abandon scolar din cauza saraciei, alocatia pentru copii a ramas la cuantumul de 42 lei, sistemul medical din Romania ocupa penultimul loc, al 35-lea, in Indexul european al sistemelor medicale 2014, iar acordarea indemnizatiei pentru mame inca intampina mari nedreptati. Cand ne confruntam cu atatea probleme stringente ale societatii, nu putem sa avem ca prioritate pensiile speciale. Le cer colegilor mei parlamentari de Iasi care au semnat initiativa sa faca un gest de demnitate, sa isi retraga semnatura de pe acest proiect de lege si sa demonstreze ca Iasiul poate fi un model de profesionalism si integritate, un model de Capitala Culturala Europeana".   


(238 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

"Parlamentul poate sa decida singur in privinta pensiilor speciale" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59116101264954 seconds.