Miercuri, 15 Aprilie 2015 - 05:31 AM Aleg.RO: Trei pe loc pentru Comitetul de Reglementare al ANRE

Publicat de: ---

Bursa      *  Partidele nu si-au scos inca asii din maneca
       Sapte candidati s-au inscris pana acum pentru cele doua posturi din Comitetul de Reglementare al ANRE, care vor fi vacante incepand din 23 aprilie . ANRE este autoritatea din subordinea Parlamentului care reglementeaza piata noastra de electricitate si gaze si tine in mana veniturile gigantilor energetici.
     Teodor Bobis si Carmen Filipescu, al caror mandat in Comitet expira saptamana viitoare, si-au redepus CV-urile, iar ceilalti competitori sunt Dumitru Chisalita, Mitricof Crum, Valentin Macec, Radu Ioan Puscariu si Victorel Florin Radoi, potrivit informatiilor publicate pe site-ul Camerei Deputatilor.
     Dumitru Chisalita a ocupat diverse pozitii de director in cadrul Romgaz in perioada 2008-2012, lucrand in companie din 1998. Dupa 2012, domnia sa a fost administrator al Romgaz, consilier al fostului ministru al Energiei Razvan Nicolescu, iar din decembrie 2014 ocupa pozitia de administrator al Enel Energy.
     Mitricof Crum este, din decembrie 2013, inspector coordonator al Oficiului Teritorial Craiova al ANRE, inainte ocupand pozitia de inspector in cadrul Hidroelectrica (2009-2013).
     Valentin Macec ocupa, in prezent, pozitia de sef serviciu in cadrul Transgaz, iar in anii trecuti a fost country manager al Sumec China, membru in CA Tarom, IAR Ghimbav si Romaero, dar si consilier al ministrilor Transporturilor si Economiei (2012-2014).
     Radu Ioan Puscariu lucreaza din 1992 in Electrica, domnia sa ocupand functia de director adjunct comercial al Electrica Furnizare - filiala Transilvania Sud Brasov.
     Victorel Florin Radoi lucreaza in ANRE din 2001 si din 2013 ocupa politia de director in cadrul directiei petitii in cadrul Autoritatii.
     Surse parlamentare, dar si din piata de energie, sustin ca acesti candidati nu ar fi sustinuti de vreun partid, cu exceptia lui Macec, care pare sa aiba in continuare legaturi cu coalitia de guvernare. Sursele afirma ca Bobis ar fi pierdut sprijinul PSD, iar Filipescu - pe cel al PNL, dar si ca partidele nu si-ar fi scos, inca asii din maneca, postul cel mai vanat fiind de vicepresedinte al ANRE (mandatul lui Claudiu Dumbraveanu, care a fost sustinut de PSD in urma cu doi ani si jumatate), incheindu-se in 23 aprilie.
     Ziarul BURSA a relatat, recent, ca generalul Gabriel Oprea pare ca si-a facut socoteala ca mentinerea PSD la guvernare ar depinde de UNPR - partid pe care il conduce cu o mana de fier si ca gurile rele de prin parlament sustin ca domnia sa ar fi orchestrat un adevarat asalt asupra companiilor energetice controlate de PSD si Partidul Liberal Reformator (PLR), unde tinteste functii importante de conducere. Se spune ca UNPR ar fi prins un moment bun sa ceara imperativ de la PSD postul de vicepresedinte ANRE.
     Surse parlamentare ne-au spus ieri ca in aceste zile urmeaza ca Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, sa anunte liderii partidelor parlamentare asupra programului audierilor candidatilor si asupra procedurii de selectie.
     Pe site-ul Camerei Deputatilor nu este precizat termenul limita de depunere a candidaturilor, adresa de e-mail sau de fax. Astfel, procedura de selectie ramane doar partial clara, dupa ce in 2012 tara noastra a fost mustrata de Comisia Europeana pentru modul netransparent in care Parlamentul a decis membrii conducerii ANRE si ai Comitetului de Reglementare.   


(403 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

Trei pe loc pentru Comitetul de Reglementare al ANRE | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.41968393325806 seconds.