Miercuri, 15 Aprilie 2015 - 05:31 AM Aleg.RO: Fostul sef al ANI, adus la ICCJ. Horia Georgescu cere inlocuirea arestului preventiv

Publicat de: ---

romanialibera

Inalta Curte de Casatie si Justitie verifica marti legalitatea masurilor preventive dispuse in dosarul in care fostul sef al Agentiei Nationale de Integritate Horia Georgescu si deputatii Catalin Theodor Nicolescu si Marko Attila-Gabor au fost trimisi in judecata in dosarul ANRP .

Un judecator de camera preliminara va analiza masurile preventive dispuse in acest dosar, printre care arestul preventiv in cazul lui Horia Georgescu si Catalin Theodor Nicolescu.

Camera preliminara este o insitutie noua in Codul de Procedura Penala, institutie menita sa verifice legalitatea trimiterilor in judecata. Cei de la DNA au trimis in judecata 11 persoane printre care se numara si Horia Georgescu. Fostul sef al ANI este acuzat de trei infractiuni de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave, iar Catalin Theodor Nicolescu este judecat pentru luare de mita in forma continuata (24 acte materiale) si trei infractiuni de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave.

El a ajutat la supraevaluarea unor propietati in trei dosare ANRP. Prejudiciul, spun procurorii, ar fi de 84,5 milioane de euro, a transmis Adelin Petrisor, pentru Telejurnal.

 

 


(234 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
România Liberă

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa România Liberă:

Fostul sef al ANI, adus la ICCJ. Horia Georgescu cere inlocuirea arestului preventiv | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.